Antena Căutare

Hristos a inviat! Milioane de romani s-au adunat la slujba de Inviere

A fost Noaptea Sfanta, Noaptea Invierii lui Iisus Hristos, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii. Milioane de romani ortodocsi si greco catolici s-au adunat la toate manastirile, bisericile, bisericutele din tara, in ciuda vremii mohorate de afara, ca sa primeasca lumina sfanta de la Ierusalim. In biserica ridicata in locul in care Fiul lui Dumnezeu a fost rastignit, miracolul s-a produs din nou, iar lumina sfanta a venit din cer.

Pe o ploaie mocaneasca, mii de romani s-au strans pe Dealul Mitropoliei din Bucuresti, ca sa participe la slujba de inviere, oficiata de Patriarhul Daniel.

Sub o mare de umbrele, oamenii au incercat sa tina vie Lumina Sfanta, in timp ce Patriarhul a citit din Evanghelie si apoi a tinut o cuvantare despre importanta acestei zilei in viata oricarui crestin.

Chiar daca Lumina de la Mormantul Sfant din Ierusalim a ajuns mai tarziu decat programat, slujba de pe plaja modern din Constanta s-a desfasurat mai repede. Cu sase minute inainte de miezul noptii, Inalt Prea Sfintitul Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, impartea deja lumina credinciosilor.

Un moment emotionant a avut loc in Piata Sfatului din Brasov, unde mii de oameni s-au adunat in fata Bisericii Adormirea Maicii Domnului. Chiar daca afara ploua cu galeata, brasovenii au inconjurat piata, asa cum fac in fiecare an, cantand si tinand in mana candele aprinse.

Sibienii n-au fost la fel de rezistenti in fata naturii. Multi dintre ei au preferat sa mearga acasa, imediat dupa ce au primit lumina.

Lumina sfanta a ajuns, putin dupa miezul noptii, si la Catedrala "Sfanta Treime" din Baia Mare. Ea a fost impartita credinciosilor de Presfintitul Iustin Sigheteanu.

Inghesuiala mare a fost in fiecare oras din tara.


VIDEO! Afla mai multe despre traditiile de Inviere din Romania!... Conflict intre romani si maghiari pentru o bucata de pasune din Neamt...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x