Antena Căutare

Conflict intre romani si maghiari pentru o bucata de pasune din Neamt

O bucata de pasune a dat nastere unui conflict aprins intre romani si maghiari. Oamenii din judetele Neamt si Harghita nu mai au liniste, iar scandalul pare sa-si gaseasca rezolvarea doar in instanta. Romanii spun ca bucata de pamant e a lor, dar pe cealalta parte, etnicii maghiari au si inceput sa taie copacii.

Scandalul a pornit de la o pasune care, cel putin in acte, apartine primariei din comuna Bicaz Chei, din Neamt. O frumusete de pasune de peste 100 hectare. Doar ca, se pare, de cealalta parte a baricadei, maghiarii din Harghita au obtinut pentru ea o autorizatie de exploatare de la un ocol privat din Ghiorgheni.

Putin a lipsit ca amenintarile sa degenereze in bataie. Cand lemnele erau pregatite sa fie incarcate, iar amenintarile nu mai conteneau, au aparut fortele de ordin din fiecare judet.

In cele din urma, arborii taiati au fost lasati in custodia unui ocol silvic pana la solutionarea litigiului in instanta. Urmatorul termen este martea viitoare.


Hristos a inviat! Milioane de romani s-au adunat la slujba de Inviere... VIDEO! Un tanar gol a protestat pe o macara a santierului de la Teatrul National Bucuresti...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x