Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:00Observator Sport

Doi câini, împuşcaţi chiar în curtea stăpânului lor. Proprietarul animalelor, revoltat: ”A oprit mașina și a tras!”

Câini maltrataţi şi pisici aruncate ca hrană pentru maidanezi. Nu există zi, în România, în care să nu auzim de cel puţin un caz de violenţă împotriva animalelor. La Iaşi, doi câini au fost împuşcaţi chiar în curtea stăpânului lor. Autorul nu a fost identificat nici până acum. Din păcate, cei care săvârșesc astfel de fapte scapă de cele mai multe ori cu o amendă ce nu depăşeşte 3.000 de lei. Autorităţile promit soluţii, în timp ce proiectele pentu modificarea legii stau uitate în sertare. Atenţie, urmează imagini care vă pot afecta emoţional! 

Cel mai recent act de cruzime a avut loc într-o comună din judeţul Iaşi. Un individ a împuşcat din goana maşinii doi câini aflaţi într-o curte.

”A oprit maşina, deodată s-au auzit frânele a coborât din maşină și a tras. Aât am auzit i-am aranjat. Schiorolăiau de durere.”, a declarat proprietarul câinilor.

Câinii au fost duşi la un medic veterinar, însă acesta nu a putut să-i mai salveze. Incidentul vine la doar câteva zile după alte episoade înfiorătoare. La Suceava nouă câini au fost împuşcaţi fără milă şi abandonaţi pe câmp.

Şi la marginea Capitalei, o femeie a suprins un şofer care aruncă o pisică pe geam iar aceasta cade pradă câinilor maidanezi.

”Asta a făcut nenorocitul! Asta a făcut! A venit, a dat drumul la pisică din maşină şi a lăsat-o să o mănânce câinii.”,a povestit femeia supărată.

Vocea lor suntem noi oamenii, însă putini sunt cei care și sesizează autoritățile atunci când vorbim despre abandonul animalelor sau despre maltratarea lor. Şi ne uităm la cifre - 680 de sesizări au fost făcute anul trecut, iar polițiștii au dat 95 de amenzi. Şi aşa, puţine dosare ajung şi în instanţă.

”99% nepedepsiţi + 07.22 mai pe scurt ne-ar costa mai mult să-l judecăm decât recuperăm de la el sau decât poate plăti el o amendă penală. Pedeapsa ar trebui să fie la fel ca o pedeapsă ca cea pentru vătămările corporale la oameni.”, a explicat un avocat.

Adică de la 2 la 7 ani de închisoare şi nu de la 3 luni la un an SAU amendă penală, aşa cum prevede legea acum. Trei proiecte pentru mărirea pedepselor au fost depuse în Parlament însă zac, încă din 2017 în sertare, la Camera Deputaţilor.

”Poliţia Animalelor înseamnă din nou structuri, şefi maşini. Trebuie să găsim soluții complementare între factorii responsabili din zona veterinară și zona polițienească.”, a declarat Marcel Vela, ministrul de Interne.

Un alt proiect a fost depus recent, în Capitală. Un registru al agresorilor: ”Persoanele care comit cruzime faţă de naimale sunt de 5 ori mai susceptibile să comită acte de cruzime violenţă sau crimă împotriva oamenilor.”, a declarat Tudor Ionescu.

”L-am denumit SOS animale, un reigstru care să fie toate persoanele care au comis infracţiuni contra animalelor. Cred că este un proiect necesar preventiv de a oferi viitoare informaţii Poliţiei.”, a mai spus Tudor Ionescu.

Un astfel de registru funcţionează deja în alte state.În America de exemplu, FBI ține o evidență specială a copiilor și tinerilor care au agresat şi chinuit animale.

Cele mai noi stiri
Lajumate.ro