Antena Căutare

IGSU: SITUATIE DE URGENTA in Vrancea!

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) a decis instaurarea starii de urgenta in judetul Vrancea, din cauza zapezii si a viscolului. Pentru a deveni oficiala, masura va trebui ratificata de Parlament.

Marian Oprisan, presedintele Consiliului Judetean Vrancea a declarat, intr-o interventie telefonica la Antena3, ca "in sfarsit, dupa 5 zile, au ajuns la aceasta concluzie si autoritatile de la Bucuresti. Starea de Urgenta inseamna contractarea tuturor resurselor materiale si logistice (...) De exemplu, in prezent, in Vrancea sunt 40 de utilizaje de deszapezire. In acest moment este nevoie de 300".

De asemenea, Oprisan a precizat ca "in cel mai izolat sat din Vrancea vor ajunge ajutoare in cel mult 24 de ore".

Se intorc ninsorile. Vezi prognoza meteo!

Situatie dramatica in Vrancea

Aproximativ 40.000 de oameni sunt izolati de o saptamana in peste 50 de localitati din judetul Vrancea, ramanand fara alimente, apa si medicamente, afirma conducerea Consiliul Judetean.

Potrivit unei situatii transmise, vineri, de CJ Vrancea, DN 2 N, sectorul Chiojdeni-Jitia, este inchis, ceea ce inseamna ca satele Chiojdeni, Maracini, Seciu, Lojnita, Luncile, Poduri, Catauti, Tulburea sunt izolate.

DN 2R Jitia Vintileasca este complet blocat, astfel ca sunt izolati si locuitorii satelor Jitia, Jitia de Jos, Cerbu, Magura, Dealu Sarii, Vintileasca, Tanasari, Dupa Magura, Neculele, Bahnele, Poiana Stoichii. In zona DN 23-Focsani-Galati sunt blocate si izolate localitatile Botirlau, Vulturu, Hingulesti, Maluri, Vadu Rosca, Nanesti, Calienii Noi, Calienii Vechi, Maicanesti, Belciugatele, Tataru, Ramniceni, Slobozia, Botesti, Stupina, in timp ce pe DN 23 B Maicanesti-Ciorasti sunt izolate localitatile Ciorasti, Spatareasca, Codresti, Mihalceni, Satul Nou, Balesti, Ciauru, Cornesti, Gavanesti, Risova, Stolojani, Talpasesti, Tamasesti, Voingesti. Pe DN 23 A Focsani-Ciorasti sunt blocate localitatile Tataranu, Bordeasac Veche, Bordeasca Noua, Martinesti si Vijiitoarea.

De asemenea, mai sunt izolate localitatile Voetin, Bogza, Caiata si 12 sate din comuna Dumitresti, precum si localitatile Faraoanele si Ciuslea.

Conform presedintelui CJ Vrancea, Marian Oprisan, pana la orele pranzului primarii din 70 de localitati au raportat ca au nevoie urgenta de 174.070 de paini, de 72.000 de kilograme de faina, de 39.570 kilograme de zahar, de 48.620 kilograme orez, de 43.520 litri ulei, 87.500 kilograme de malai, 31.300 kilograme de lapte praf, 84.100 litri de apa, 18.650 litri benzina, 231.300 litri motorina. Totodata, 36 de localitati au solicitat medicamente, respectiv antigripale, antibiotice, medicamente pentru afectiuni cardio-vasculare si medicamente pentru afectiuni renale.

Foto: Intactimages

Inchisoare cu executare, pentru fratele lui Fane Spoitoru si sotia lui Nutu Camataru... Ungureanu, ingrijorat de deszapezire, pleaca in zonele calamitate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x