Antena Căutare

Îmbulzeală la aghiasmă în plină pandemie. Zeci de credincioși s-au călcat în picioare pentru apa sfințită, la Năvodari

Zeci de oameni s-au călcat în picioare la o biserică din centrul Năvodariului pentru a lua aghiasmă. Credincioșii au dat năvală cu ocazia sărbătorii Izvorul Tămăduirii pentru apa sfințită. Se pare că aceștia nu au mai ținut cont de restricțiile aflate încă în vigoare. Preotul a fost amendat cu 2.000 de lei.

Îmbulzeală la aghiasmă în plină pandemie.  Zeci de credincioși s-au călcat în picioare pentru apa sfințită, la Năvodari Galerie
Îmbulzeală la Aghiasmă la o biserică din Năvodari | Replicaonline.ro

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, Eugen Tănăsescu, a declarat pentru o publicație locală din Constanța că „nefiind în biserică, nu este de competența noastră”.

„Prezența oamenilor pe spațiul public nu e de competența noastră. Ordonanța spune clar, slujbă fără credincioși ÎN biserică. În afara ei, pe spațiul public, nu mai e competența noastră. Dar înțelegem dorința credincioșilor de a beneficia de roadele slujbelor bisericești, după fibalul slujbei.Probabil au venit să ia apă sfințită după finalul slujbei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului, potrivit replicaonline.ro.

Preotul a fost amendat cu 2.000 de lei

Din informațiile noastre, credincioșii se aflau la intrarea în biserică, încă de la primele ore ale dimineții, iar la ora prânzului, patru mașini de poliție au ajuns la locația respectivă și au dispersat mulțimea, mai scrie sursa citată.

Citește și:

Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul recomandă purtarea măștilor și la birou

Preotul ar fi fost sancționat de polițiști.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 11.30, polițiștii din Năvodari au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că s-ar fi adunat mai multe persoane, în zona unei biserici din centrul localității.

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Năvodari, împreună cu polițiști locali s-au deplasat la fața locului, iar persoanelor prezente li s-a pus în vedere să părăsească zona, întrucât încalcă prevederile ordonanțelor militare în vigoare.

În câteva minute de la sesizare, mulțimea a fost dispersată, iar polițiștii au identificat persoana din cadrul Bisericii care a oficiat slujba, fiind vorba despre un bărbat, de 52 de ani, preot. Acesta a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea O.M. 3/2020, cu amendă în valoare de 2.000 de lei", au declarat polițiștii constănțeni.

A murit Mircea Mureșan, regizorul care a fascinat generații întregi cu capodopera „Toate pânzele sus”... Ludovic Orban anunță când se deschid parcurile, hotelurile și restaurantele. Elevilor li se va lua temperatura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x