Antena Căutare

Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul recomandă purtarea măștilor și la birou

Premierul Ludovic Orban a vorbit, joi seara, despre relaxarea măsurile după data de 15 Mai, iar premierul a precizat că responsabilitatea de a purta mască de protecție în spațiile comune se extinde și la zona de muncă/birou. Mai mult, circulația trebuie respectată astfel încât să nu existe grupuri mai mari de trei persoane

Ludovic Orban, despre relaxarea restricțiilor: "Te poți plimba după 15 mai doar în grupuri de trei". Premierul recomandă purtarea măștilor și la birou

Persoanele nu trebuie să stea în grupuri mai mari de trei

„Anunţul preşedintelui este clar. Se vor elimina restricţiile la libera circulaţie. Cetăţenii se vor putea mişca liber, vor putea ieşi din casă. Această măsură se aplică tuturor cetăţenilor, inclusiv a celor de peste 65 de ani.

Sigur că vor trebui respectate nişte reguli, reguli de distanţare fizică, să nu stea în grupuri mai mari de 3 persoane, să poarte mască. Să poarte măşti la birou, spații comerciale, mijloace de transport în comun, la locul de muncă”, a spus Orban, citat de Mediafax.

Raed Arafat spune cum se vor relaxa măsurile după 15 mai: "Vei putea merge în parc, să joci un tenis"

De unde vom achiziționa măști?

Premierul a precizat că vor fi găsite soluții pentru a permite achiziționarea de măști și pentru persoanele vulnerabile sau cele cu venituri mici.

Monica Anisie: "Anul școlar ar putea fi prelungit cu o săptămână în vară". Ce trebuie să facă copiii pentru a se proteja?

Ce se întâmplă după 15 mai?

După 15 mai oamenii vor putea ieși din casă, însă toată lumea va fi obligată să poarte măşti de protecţie în spaţiile publice închise şi în transportul în comun, măsură valabilă până anul viitor. Secretarul de stat, Raed Arafat a explicat că relaxarea acestor măsuri de prevenire a noului virus nu înseamnă de fapt că pericolul a trecut.

Ce se întâmplă cu salariile bugetarilor după 15 mai. Ludovic Orban a făcut declarații

Totodată, Raed Arafat a ținut să precizeze că nerespectarea igienei poate duce din nou la o explozie de cazuri, iar măsurile de relaxare vor fi luate treptat.

Ce activități vor fi permise?

Adrian Streinu Cercel atacat dur de un medic: "O femeie a băut apă cu clor la îndemnul lui. Ați auzit bine, a băut clor!"

Raed Arafat precizează că se va permite efectuarea anumitor activități, astfel încât riscul de epidemie să fie tot mai scăzut. Totodată, una dintre măsurile de obligativitatea ar putea să fie purtarea unor măști de protecție în anumite zone aglomerate.

Adrian Streinu-Cercel, avertisment dur: ”Coronavirusul trăiește în praf și mizerie!” Cum ar putea românii să depășească această criză

„Vor fi relaxate anumite activități care îți permit să duci o viață mai aproape de normal. Să poți să te duci în parc, la un joc de tenis etc”, a mai adăugat Raed Arafat.

Tinerii izolați din cauza pandemiei de coronavirus, în pericol! Avertisment de la un psiholog! Ce probleme pot dezvolta.... Îți vei primi înapoi banii dați pe biletul de avion? Cum se realizează despăgubirea pasagerilor pentru zborurile anulate...
Luna Plină în Balanță. Ce schimbări aduce pentru nativi în aprilie 2023
Luna Plină în Balanță aduce multe schimbări pentru nativii în zodiac. Aprilie va veni cu...
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023. Taurii se gândesc la vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 2 aprilie 2023 aduce vești bune pentru nativii din zodia Taurului. Aceștia...
Parteneri
Zodii care vor simți regret pe data de 2 aprilie 2023. Nativii care se vor confrunta cu emoții puternice
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x