Live acumObservator 06 Weekend
Prime Time 20:00Film: Homefront: Orasul fara legi

În 2016 și-ar fi dus băiețelul la școală! Mădălina Manole a plecat să le cânte îngerilor: Șase ani fără "fata cu părul de foc"

Pe 14 iulie 2010 ar fi împlinit 43 de ani. Pe 14 iulie 2016, 49. Însă "fata cu părul de foc" nu-și va aniversa ziua de naștere, pentru că sunt șase ani de când a ales să plece într-o lume mai bună...

Pe 14 iulie 2010 ar fi împlinit 43 de ani. Pe 14 iulie 2016, 49. Însă "fata cu părul de foc" nu-și va aniversa ziua de naștere, pentru că sunt șase ani de când a ales să plece într-o lume mai bună...

Mădălina Manole a murit chiar de ziua ei, acum șase ani, când o țară întreagă a fost cutremurată de vestea decesului îndrăgitei artiste. A lăsat în urmă o familie distrusă și un copil, pe micuțul Petru.

Mădălina Manole s-a născut la 14 iulie 1967, la Vălenii de Munte. A studiat chitara și a început să compună muzică folk pe versurile unor poeți consacrați. Prima compoziție proprie a fost "Toamnă nouă".

Debutul muzical a fost la 15 ani, în Cenaclul Tineretului prahovean. Împreună cu Ștefania Ghiță a format duetul Alfa și Beta cu care a participat la spectacolele Cenaclului Flacăra. A devenit cea mai tânără membră a Cenaclului Serbările Scânteii Tineretului. Între anii 1982 și 1985, Mădălina Manole a urmat cursurile Școlii Populare de Artă, clasa Mihaela Runceanu — Ionel Tudor.

În anul 1988, Mădălina a participat la Festivalul Mamaia cu piesa ''Un om sentimental'', compusă de Șerban Georgescu. Este începutul unei colaborări de succes între cei doi. Mădălina și Șerban au fost căsătoriți timp de opt ani.

În anul 1991, obține discul de aur pentru albumul ''Fată dragă'', iar în 1993 este desemnată cea mai bună artistă pop în clasamentele realizate de Radio Contact, fapt care îi aduce o invitație la Bruxelles unde filmează videoclipul pentru piesa ''Să nu mă minți''.

În anul 1995, cântă la București în deschiderea concertului Whigfield, iar, un an mai târziu, în deschiderea concertului Los del Rio. În anul 1997, lansează albumul ''Lină, lină Mădălină'', un album cu melodii din repertoriul unor mari interprete ale folclorului românesc — Maria Tănase, Maria Lătărețu, Ileana Sărăroiu, Lucreția Ciobanu, Mioara Velicu.

Tot în 1997, ia ființă Asociația Culturală Mădălina Manole, cu caracter cultural și umanitar.

Anul 2000 îi aduce distincții pentru cea mai bună interpretă pop și cea mai bună voce feminină a anului la Premiile Radio România și respectiv, Premiile Industriei Muzicale din România. Tot în 2000, albumul ''Dulce de tot'' este apreciat cel mai bun album pop de Radio România Actualități.

În 2003 lansează ''A fost, va fi iubire'', care cuprinde 11 cântece compuse de ea, pe versurile Roxanei Popescu. Cel mai recent album este cel apărut chiar în 2010, anul în care artista a plecat dintre noi.

Recomandari