Antena Căutare

În a doua zi din Postul Crăciunului, mii de români își serbează ziua! Ce e bine să faci AZI pentru a avea noroc până la anul!

În fiecare an, în a doua zi din Postul Crăciunului, credincioșii ortodocși îl celebrează pe Sfântul Evanghelist Matei, al cărui nume e purtat de mii de români.

În fiecare an, în a doua zi din Postul Crăciunului, credincioșii ortodocși îl celebrează pe Sfântul Evanghelist Matei, al cărui nume e purtat de mii de români.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli aleși de Hristos. Înainte de a ajunge Apostol, a fost vameș și se numea Levi. Era originar din Capernaum și era fiul lui Alfeu. Nu știm dacă a fost căsătorit.

Potrivit Tradiției este autorul primei Evanghelii. Eusebiu și Sfântul Epifanie ne mărturisesc că Matei a scris Evanghelia în limbă aramaică și în limbă greaca. Din Martirologiul român aflăm că a murit că martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni. Din textele apocrife care vorbesc despre trecerea să la cele veșnice, aflăm că a suferit moarte de martir în Pont. Evanghelia după Matei se află înscrisă în lista Canonului Muratori și amintită de Sfinții Părinți.

Pentru a avea noroc un an întreg și pentru ca sfântul să vă vină în ajutor, astăzi se citesc două rugăciuni foarte puternice: ”Troparul Sfântului Apostol și Evanghelist Matei” și „Condacul Sfântului Apostol și Evanghelist Matei ”.

Sursă: doxologia.ro

Studenții vor primi 500 de lei pe lună! Ce condiții trebuie să întrunească... Un nou CNP pentru TOŢI ROMÂNII! Îl ai deja de patru zile...
Culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare zodie. Ce spun specialiștii
Dacă vrei să afli care este culoarea spirituală, divină și vindecătoare pentru fiecare...
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023. Gemenii au așteptări de la viitorul lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 3 iunie 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor au așteptări mari de la...
Parteneri
Motivul pentru care credem în horoscop. La ce concluzii au ajuns specialiștii
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x