Antena Căutare

În a doua zi din Postul Crăciunului, mii de români își serbează ziua! Ce e bine să faci AZI pentru a avea noroc până la anul!

În fiecare an, în a doua zi din Postul Crăciunului, credincioșii ortodocși îl celebrează pe Sfântul Evanghelist Matei, al cărui nume e purtat de mii de români.

În fiecare an, în a doua zi din Postul Crăciunului, credincioșii ortodocși îl celebrează pe Sfântul Evanghelist Matei, al cărui nume e purtat de mii de români.

Sfântul Apostol și Evanghelist Matei este unul dintre cei doisprezece Apostoli aleși de Hristos. Înainte de a ajunge Apostol, a fost vameș și se numea Levi. Era originar din Capernaum și era fiul lui Alfeu. Nu știm dacă a fost căsătorit.

Potrivit Tradiției este autorul primei Evanghelii. Eusebiu și Sfântul Epifanie ne mărturisesc că Matei a scris Evanghelia în limbă aramaică și în limbă greaca. Din Martirologiul român aflăm că a murit că martir în Etiopia, fiind ars pe rug de păgâni. Din textele apocrife care vorbesc despre trecerea să la cele veșnice, aflăm că a suferit moarte de martir în Pont. Evanghelia după Matei se află înscrisă în lista Canonului Muratori și amintită de Sfinții Părinți.

Pentru a avea noroc un an întreg și pentru ca sfântul să vă vină în ajutor, astăzi se citesc două rugăciuni foarte puternice: ”Troparul Sfântului Apostol și Evanghelist Matei” și „Condacul Sfântului Apostol și Evanghelist Matei ”.

Sursă: doxologia.ro

Studenții vor primi 500 de lei pe lună! Ce condiții trebuie să întrunească... Un nou CNP pentru TOŢI ROMÂNII! Îl ai deja de patru zile...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x