Căutare Live

În ce condiții vom putea ieși la terase? Cine va putea sta la aceeași masă? Alexandru Rafila, despre viața după 1 iunie

De la 1 iunie, terasele din se redeschid, însă vom avea de respectat reguli stricte. Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat cum va arăta viața după 1 iunie 2020.

În ce condiții vom putea ieși la terase? Cine va putea sta la aceeași masă? Alexandru Rafila, despre viața după 1 iunie

Profimedia

De la 1 iunie, România face un alt pas către normalitate. Autoritățile au anunțat ridicarea majorității restricțiilor impuse la începutul stării de alertă.

Potrivit premierului, începând de luni „se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice în spaţii destinate dispuse în exteriorul clădirilor, în aer liber, cu asigurarea unei distanţe de minimum 2 metri între mese şi participarea a maximum 4 persoane la o masă dacă sunt persoane care provin din familii diferite şi cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară stabilite prin ordin comun al ministrului Sănătăţii, ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri şi preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor”.

Citește și:

Teorie explozivă legată de COVID-19. Cum a apărut, de fapt, virusul, „optimizat din prima zi pentru om”

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a precizat că proprietarii teraselor vor trebui să se pregătească pentru redeschidere, luând în considerare mai multe aspecte, pentru a preveni răspândirea COVID-19.

„În privinţa redeschiderii teraselor, trebuie să ne gândim şi la dimensiunea mobilierului. Trebuie stabilită o dimensiune a meselor. Dacă locuiesc împreună, mai mulţi oameni pot să stea la masă împreuna. Dacă nu sunt din aceeaşi familie, distanța ar trebui să fie de cel putin 1, 5 m.”

Mai multe detalii despre „noul va de relaxare”, puteți citi AICI.

Un deţinut extrădat în România, confirmat cu coronavirus / El se află la Penitenciarul-Spital Jilava şi va fi retestat... Schimbare în utilizarea cardului de sănătate! Până când NU va fi nevoie de el, în asistenţa medicală primară şi în cea a...
Parteneri
Compatibilitatea numerologică în funcție de cifra destinului. Ce fel de cuplu sunteți
Catine.ro
Ultimele știri
x