Antena Căutare

În ce situație s-ar putea întoarce România la starea de urgență. Oficial din Ministerul Sănătății, avertisment! „Sper să nu fie cazul”

Profesorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a declarat că românii ar trebui să fie precauți, în această perioadă, astfel încât România să nu ajungă din nou în stare de urgență.

În ce situație s-ar putea întoarce România la starea de urgență. Oficial din Ministerul Sănătății, avertisment! „Sper să nu fie cazul”
În ce situație s-ar putea întoarce România la starea de urgență. Oficial din Ministerul Sănătății, avertisment! „Sper să nu fie cazul” | profimediaimages.ro

După ce, duminică, pentru prima dată după opt zile, au fost raportate peste 200 de noi cazuri de coronavirus în România, profesorul Horațiu Moldovan a explicat că o singură zi de creștere nu este motiv de îngrijorare.

Însă, dacă se vor înregistra mai multe astfel de zile, ar însemna că relaxarea a dus la agravarea situației.

„Măsurile care au fost luate au fost juste. Dacă ne uităm, în aceste moment există un curent de opinie în spațiul public dacă nu cumva măsurile luate au fost inutil de aspre.

Această realitate cu noi focare, limitate, dar noi focare, asta arată că e un lucru delicat și că cu epidemia trebuie să fim foarte prudenți. Măsurile luate au fost justificate, relaxarea comportă un risc”, a declarat profesorul.

Ce trebuie să faci când mergi la mare, ca să nu te infectezi cu noul coronavirus! Regulile esențiale, la plajă! „În acest fel, COVID-19 nu are nicio șansă!”

„Este un argument din viață, din fericire moderat, a fi prudenți în relaxare este esențial. Și totdeauna va fi posibil să facem și măsuri inverse. Dacă apar mai multe focare va trebui să ne întoarcem la măsuri mai drastice. Sper să nu fie cazul.

Din acest punct de vedere facem din nou un apel la a înțelege populația cât de importante sunt aceste măsuri și în niciun caz să nu ne batem joc de rezultatele pe care le-am obținut până acum", a mai declarat Horațiu Moldovan, potrivit digi24.ro.

Noi simptome ale coronavirusului, descoperite! Medici din linia I, semnal de alarmă! „Au apărut, la unii pacienți, înainte de semnele de COVID-19 cunoscute”

Numărul total de decese raportate în rândul pacienților cu noul coronavirus din România este de 1.188, până la momentul transmiterii acestei știri, iar cel al cazurilor de COVID-19 confirmate pe teritoriul țării a ajuns la 18.070. Au fost declarate vindecate și externate 11.399 de persoane.

Asistentă medicală de la Spitalul din Râmnicu Sărat, confirmată cu coronavirus... S-a publicat calendarul Bacalaureat 2020. Condiții speciale pentru elevi. Normele pentru siguranță, anunțate de Minister...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x