Antena Căutare

In Romania, concediile medicale se dau pe bani, nu pe boala

In Romania, boala e odihna curata. Cu 100 de lei in mana, multi medici dau fara sa clipeasca concediu de odihna oricui. Astfel, pacientul sanatos devine brusc bolnav pe hartie, medicul multumit baga banii in buzunar, iar statul pierde sume fabuloase. Cam 300 de milioane de euro in fiecare an.

Adeverinta de salariat si bani in buzunar. De asta ai nevoie pentru cateva zile de concediu medical. Daca esti bolnav sau nu, nu intereseaza pe nimeni. Prin spitale si policlinici, toata lumea stie ca boala se poate inventa.

Iar pentru ca treburile sa se rezolve cat mai repede, trebuie sa fii generos cu toata lumea, de la asistente pana la medici.

Cam 10 lei este tariful pentru ca o asistenta sa te conduca la cine trebuie, iar cinci zile de concediu costa in jur de 100 de lei. Pretul a mai crescut de anul trecut. Atunci, plateai in jur de 200 de lei, dar te alegeai cu o luna intreaga de odihna.

Sistemul medical din Romania pierde in fiecare an milioane de euro din cauza internarilor fictive si a concediilor medicale date fara noima. Pe medicii care fac astfel de lucruri nu-i intereseaza asta.

Mai exact, 300 de milioane de euro se pierd in fiecare an pe zile de spitalizare false si retete prescrise unor pacienti inexistenti. Autoritatile pot interveni in astfel de cazuri doar daca angajatorii au suspiciuni si cer o verificare.

“Intervine Casa de Asigurari de Sanatate, care merge la cabinetul medicului verifica concordanta dinte fisa medicala, registrul de consultatii, numarul de zile de concediu medical acordate, eventualele analize”, spune Cristina Calinoiu, purtator de cuvant al CAS Bucuresti.

Iar medicii care sunt depistati ca elibereaza certificate pentru concediu medical fara ca pacientul sa fie bolnav risca amenzi de pana la 10.000 de lei.

Vladimir Carpaci, judecatorul suprem al rromilor, inmormantat cu fanfara si bodyguarzi... Preotul jandarmilor din Bacau, pedepsit pentru ca a condus cortegiul funerar al lui Dumitru Sechelariu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x