Căutare Live

„Au lăsat-o pe doamna Emilia să moară. Tușea sânge. Am stat cu ea în salon, fără să știu că are Covid-19. Niciun medic nu a venit!” Acuzații grave în Arad

La Arad, la Spitalul Municipal, doamna Emilia s-a stins sub ochii colegelor de salon. Avea doar 53 de ani, diabet și probleme la inimă. Femeia a fost infectată cu Covid-19, dar rezultatele testului i-au venit în ziua în care a murit. Cu o noapte înainte, a tușit sânge. Se simțea rău, însă niciun medic nu a venit să o vadă. După deces, un brancardier a băgat cadavrul într-un sac negru și l-a lăsat jos, pe ciment... 

Acuzați grave în Spitalul din Arad

Captură video Televiziunea Română

Una dintre pacientele care s-a aflat în același salon de la Spitalul Municipal din Arad, în care și-a trăit ultimele clipe din viața doamna Emilia, a trăit o scenă desprinsă parcă din filmele de groază. A văzut ore bune doar moarte în fața ochilor și un cadavru care a fost ridicat după câteva ore.

Citește și:

”Opt zile am fost mort. Am înviat. Un medic, călare pe mine, urla: Tușește, tușește, tușește! Ce dracu' aveți, mă?”

Femeia a povestit întâia oară ce s-a întâmplat în spitalul din Arad, într-o postare pe contul Primarului.

„Oameni buni, aseară, femeia care era cu mine în salon a murit. Avea doar 53 de ani și s-a simțit foarte rău toată noaptea. A tușit și nimeni nu i-a dat ceva să se mai liniștească, iar dimineață a tușit sânge și s-a simțit foarte rău. A făcut diabetul 400. Întrebarea este: dacă au văzut că este așa de rău, de ce nu au dus-o în altă secție ca să îi facă ceva. Nu a interesat pe nimeni, au lăsat-o să moară. Nu au venit nici cu aparat să o resusciteze. Rușine, sistemul sanitar, rușine! Ne lăsați să murim ca niște câini. Eu nu am văzut decât asistentele, nici un medic nu a fost la ea”, scrie Elena Popescu pe contul primarului Călin Bibarț.

"Murim ca niște câini!"

Contactată de presa locală din Arad, femeia care a văzut-o murind pe doamna Emilia și care, ulterior, a aflat că aceasta era infectată cu Covid-19, a vrut să tragă un semnal de alarmă!

„Vreau să trag un semnal de alarmă, altfel vom muri toate ca niște câini. Eu sunt internată de joi la Municipal. Mi s-a făcut un test la cort, dar nici acum nu știu rezultatul. În salon cu mine mai este o doamnă care a suferit mai multe operații la burtă și a avut o tumoare. Au dus-o la noi în salon pe doamna Emilia. S-a simțit rău de la început. Tușea cu sânge. Am întrebat-o dacă este pozitivă la coronavirus și ne-a spus că este. Păi cum ne-a băgat pe noi în salon, care suntem doar suspecte, cu cineva care era deja pozitiv? Și dacă ne iese negativ testul pe care l-am făcut, între timp poate ne-am infectat. Eu nu am alte boli, dar cel mai probabil că acum sunt infectată. La baie nu există dezinfectant și rolă de hârtie. Eu mi-am dus de acasă, dar nu toți își permit”, a povestit doamna Elena, pentru publicația locală specialarad.ro.

Citește și: Vaccinul românesc ce previne îmbolnăvirea cu coronavirus! Alexandru Rafila: „Nu este o glumă”

Ultimele ore din viața doamnei Emilia, testată pozitiv cu Covid-19 în ziua morții

„A tușit toată noaptea, cu sânge. Diabetul era mare, m-am ridicat eu din pat să mă uit pe cifre. Nici un medic nu a fost la ea de când sunt eu internată. Nu am văzut nici eu pe nici un medic să vină la mine sau la cealaltă colegă de salon. Doar asistentele vin. Doamna Emilia a murit sâmbătă seara în jurul orei 21. Eu și colega de salon am ieșit afară din salon că nu mai puteam sta. Doamna Emilia era întinsă pe jos, moartă… Au venit doi bărbați și au băgat-o în saci de nylon negri. E ca în filmele de groază! Cum se poate întâmpla așa ceva în anul 2020? Dacă a fost așa de rău doamna Emilia, de ce nu a venit nimeni să îi pună un ventilator? De ce nu au transferat-o la ATI? Este incredibil ce se întâmplă. Murim cu zile!”

Conducerea spitalului din Arad neagă acuzațiile

Citește și
colaj de fotografii cu anamaria prodan si laurentiu reghecampf
Anamaria Prodan Reghecampf, reacție după ce circulă pe internet imagini cu ea dezbrăcată. Declarațiile impresarei
Anamaria Prodan Reghecampf, reacție după ce circulă pe internet imagini cu ea dezbrăcată. Declarațiile impresarei
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
Cum au sărbătorit Adrian Minune și soția de ziua ei de nume. Cât de bine a arătat Karmen la petrecere
felicitare cu urare de la multi ani romania de 1 decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Felicitări pentru Ziua României.Spune într-un mod inedit ”La mulți ani, România”/ ”La mulți ani români” de 1 Decembrie
Mai multe articole

Am solicitat și o poziție din partea spitalului și am primit următorul răspuns:

„Conform protocolului în vigoare pacienții suspecți de COVID -19 sunt tratați și consultați de către personalul medical de serviciu, îmbrăcat în echipament de protecție. Atât medicii cât și asistentele efectuează vizita după programul normal.

În urma solicitării dumneavoastră am verificat condica de prezență și graficul gărzilor iar pe secția respectivă au fost de gardă de joi și până duminică patru medici care și-au efectuat vizita pe saloane. Există posibilitatea ca pacienții să nu îi fi diferențiat de asistenți/asistente datorită costumului de protecție cu care au fost echipați.

Înțelegem că este o situație stresantă atât din cauza pandemiei de COVID -19 dar și pentru că pacienții nu pot fi vizitați de cei dragi, însă cadrele medicale sunt la datorie zi de zi și intră în saloane pentru consult și administrarea tratamentului. Personalul medical poartă echipament de protecție și urmează un protocol bine stabilit. Facem un apel la înțelegere și la încredere in ceea ce priveste relația medic pacient.

Vă rugăm însă ca în cazul în care aveți dovezi care să ateste faptul că medicii spitalului nu și-au făcut datoria să ni le puneți la dispoziție pentru a lua măsurile necesare” (Conducerea Spitalului Clinic Județean Arad).

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Când va fi prima zi în care în România nu va mai fi niciun deces de coronavirus? Ce arată un studiu făcut de Institutul ...
Parteneri
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa. Unde te poți distra iarna aceasta
Cele mai frumoase târguri de Crăciun din Europa sunt deja deschise și gata să-și primească vizitatorii. În ciuda pandemiei de COVID-19, multe orașe mari au decis să-și deschidă porțile pentru cei dornici să experimenteze magia sărbătorilor de iarnă. Deși vor exista restricții de participare, oamenii sunt așteptați în număr cât mai mare.
Catine.ro
Ultimele știri