Antena Căutare

Încă o localitate din România în carantină totală?! Primarul Urziceniului, apel către MAI: ”Oamenii nu respectă restricțiile!”

Încă o localitate din România ar putea să fie plasată în carantină totală, după orașele Suceava și Tânțărei. Primarul orașului Urziceni, Constantin Sava, a solicitat Ministerului Administrației și Internelor ca locuitorii comunei Bărbulești să nu mai intre în municipiu, deoarece ”nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19”. 

Încă o localitate din România în carantină totală?! Primarul Urziceniului, apel către MAI: ”Oamenii nu respectă restricțiile!”
Încă o localitate din România, în carantină totală?! Primarul Urziceniului, apel către MAI: ”Oamenii nu respectă restricțiile!”

Edilul a solicitat reprezentanților MAI să ia măsuri drastice în cadrul unui mesaj făcut public pe Facebook.

”Deoarece vecinii noștri nu respectă măsurile luate împotriva COVID-19, primarul municipiului nostru, Constantin Sava, a făcut mai multe adrese către Ministerul Administrației și Internelor și către prefectură pentru a restricționa accesul locuitorilor din Bărbulești în municipiu. Reamintim că această localitate are foarte multe cazuri confirmate care indică prezența noului coronavirus”, se arată într-un mesaj postat vineri.

De asemenea, mesajul este însoțit și imagini ale unor adrese transmise de edil către MAI și Prefectura Județului Ialomița.

Ultimă oră! Alte 15 persoane au murit din cauza coronavirusului, între care o femeie de 36 de ani. Bilanțul deceselor a urcat la 567


În cele două documente, Sava susține că „unele dintre instituțiile care au în atribuție circulația, paza și ordinea persoanelor sunt depășite de situația creată în comuna Bărbulești”.

Astfel, edilul din Urziceni cere instituirea carantinei pentru comuna Bărbulești, dar și limitarea circulației cetățenilor dinspre și înspre comuna Bărbulești.

Măsurile luate sunt justificate de faptul că Municipiul Urziceni este un nod de comunicație rutieră și feroviară importantă și este frecvent tranzitat de persoane din comuna Bărbulești în număr foarte mare, care sunt reîntoarse din zonele afectate de COVID-19 și nu au respectat niciun fel de reguli de conviețuire civilizată”, arată Constantin Sava.

Ea e românca care i-a șocat pe medicii din Italia. Nu reușește să scape de coronavirus de 57 de zile: ”Mi se spune că aș putea să devin studiu de caz!”

Comuna Bărbulește este cunoscută pentru numeroasele persoane care locuiesc aici și au legătură cu sfera interlopă, motiv pentru care localitatea se află în topul zonelor infracționale din România, potrivit Mediafax.

Orașele Suceava și Țânțerei, plasate sub carantină prin Ordonanțe de Urgență

Suceava, orașul unde s-au înregistrat cele mai multe cazuri de coronavirus, peste un sfert din cele confirmate până acum, a intrat în carantină totală la sfârșitul lunii martie. Până acum, peste 2.700 de cazuri de coronavirus s-au înregistrat, iar sute dintre ele sunt în rândul cadrelor medicale.

Italia, luată prin surprindere total de coronavirus. Oamenii de știință, noi dezvăluiri: ”Virusul circula printre oameni cu mult înainte de diagnosticarea primului caz!”

Orașul Țăndărei a fost al doilea intrat în carantină, iar acest lucru a fost stabilit prin ordonanța militară 7 făcută publică la începutul lunii aprilie. Astfel, nimeni nu poate intra sau ieși în / din Țăndărei prin alte zone decât cele publice. Decizia a fost luată având în vedere numărul mare de persoane infectate și de decese înregistrate în localitate.

Câte cazuri de coronavirus s-au înregistrat în România

Până astăzi, 24 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.417 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 552 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 121.602 de teste.

Ea e românca care i-a șocat pe medicii din Italia. Nu reușește să scape de coronavirus de 57 de zile: ”Mi se spune că aș... Rafila spune că reluarea cursurilor s-ar putea face "gradual", începând cu universităţile şi liceele: La copii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x