Antena Căutare

UPDATE! Alte doua persoane au fost atacate de urs, in Arges

Alte doua persoane au fost atacate de urs, vineri dimineata, in comuna Corbeni, din judetul Arges. Victimele au fost transportate de urgenta la spital, insa nu au suferit leziuni grave.

UPDATE 22.30: Unul dintre padurarii raniti vineri de un urs, in timp ce participau ca gonaci la o partida de vanatoare organizata de Ocolul Silvic Vidraru (Arges), a fost operat la mana stanga la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, iar cel de-al doilea, ranit la sold, a refuzat internarea. Potrivit reprezentantilor Spitalului Municipal Curtea de Arges, medicii au luat decizia de a-l transfera pe barbatul de 40 de ani, care are fracturi si muscaturi la degetele mainii stangi, de la Curtea de Arges la Spitalul Judetean de Urgenta din Pitesti, unde a fost supus unei interventii chirurgicale. Totodata, cel de-al doilea padurar, care a suferit leziuni usoare la sold si la picioare, a refuzat sa fie internat.

Pe de alta parte, medicii veterinari au prelevat probe de la ursul care i-a atacat pe cei doi padurari, pentru a fi analizate in laboratorul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arges pentru a se stabili daca animalul avea rabie.

UPDATE 14.00: Un al doilea barbat a fost ranit in urma atacului de vineri. Acesta incerca sa-l salveze pe padurar. El a fost ranit la sold. Niciuna dintre victime nu a suferit leziuni grave. Partida de vanatoare a fost organizata de Ocolul Silvic Vidraru.

"Vanatoarea a avut loc in zona Tulburea-Corbeni, in timp ce padurarii goneau doi ursi, iar la un moment dat unul dintre animale s-a intors spre ei. Se pare ca, speriat, unul dintre padurari a tras un foc de arma, iar apoi ursul l-a atacat. Celalalt padurar a incercat sa isi salveze colegul, fiind si el ranit", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Arges, Adelina Florescu.

Omul care a fost atacat este padurar si are 49 de ani. In momentul atacului, acesta transporta animalul intr-o camioneta. Potrivit Serviciuniul de Ambulanta Arges, barbatul a fost ranit grav la o mana.

Primele informatii arata ca in zona era organizata o partida de vanatoare, iar padurarul atacat de urs era gonaci, anunta Mediafax.

Starea de alerta se mentine in judetul Dambovita. Autoritatile au cautat doua zile ursul care a ucis un barbat, insa in zadar. Zeci de vanatori, jandarmi si politisti au rascolit padurile din judetul Dambovita - unde a avut loc atacul.

Sursa: Antena3

UPDATE! Dan Diaconescu si-a adjudecat Oltchim Ramnicu Valcea... Scoala pe burta goala in Galati: Programul „Cornul si laptele", oprit pentru elevi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x