Live acumObservator 12
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Încă o româncă ajunsă în Grecia este infectată cu noul coronavirus. Este al doilea caz semnalat în mai puțin de 24 de ore

O româncă ajunsă în Grecia a fost internată într-un spital din Atena după ce a fost confirmată pozitiv pentru coronavirus. Acesta este al doilea caz semnalat de presa elenă, într-o singură zi, primul fiind un turist român ajuns în Corfu. 

Încă o româncă ajunsă în Grecia este infectată cu noul coronavirus. Este al doilea caz semnalat în mai puțin de 24 de ore

Potrivit presei locale, femeia, în vârstă de 60 de ani, venise în vizită la fiica sa, care lucrează în Grecia, în apropiere de Atena. Românca a trecut granița pe la Promachonas, a făcut testul aici și acesta a fost negativ.

Ne vom trata curând? Un vaccin împotriva COVID-19 a dat rezultate! Imunitatea tuturor participanţilor a crescut considerabil

Câteva zile mai târziu, însă, ea s-a confruntat cu simptome specifice coronavirusului și a mers la un spital local, unde i s-a făcut testul din nou. De această dată, însă, rezultatul a fost pozitiv, astfel că femeia a fost internată în spital, dar pentru că starea sa nu era foarte bună, a fost transferată la un spital din Atena.

Un turist ajuns în Corfu, confirmat și el pozitiv pentru COVID-19

Cel de-al doilea caz semnalat miercuri de presa din Grecia este al unui turist din Corfu, în vestul Greciei. Românul a fost plasat în carantină, alături de soția sa, despre care nu știm momentan dacă a fost infectată la rândul ei.

România, țară galbenă! Europa ne închide granițele din cauza numărului mare de infectări cu coronavirus

Până acum, cel puțin șapte români aflați în Grecia au fost testați pozitiv pentru COVID-19. Astfel de cazuri sunt însă și printre turiști de alte naționalități. Îngrijorate de această evoluție, autoritățile elene pregătesc noi măsuri în Grecia, pentru a se proteja de „cazurile importate”. Guvernul de la Atena s-a reunit miercuri după-amiază într-o ședință de urgență.

Recomandari