Antena Căutare

Inca o zi de canicula: temperaturi de pana la 37 de grade, in Europa ajung la 40

Daca sperati ca astazi racorea sa aiba si ea loc in peisajul meteo, e bine sa va inarmati cu rabdare: meteorologii anunta inca o zi caniculara, mai ales in Campia de Vest si cea Romana. Maximele ne aduc valori de la 27 la 37 de grade Celsius, cu depasirea pragului de confort termic mai ales in Vest si Sud.



Medicii spun ca, pe langa faptul ca oamenii nu se hidrateaza suficient si nu se protejeaza de razele soarelui, trecerea brusca de la o temperatura la alta, atunci cand iesim dintr-o camera sau dintr-o masina cu aer conditionat, in plina strada, solicita suplimentar organismul, care poate intra astfel in colaps.


Tocmai de aceea, ne sfatuiesc sa nu iesim din casa la orele amiezii, sa stam la umbra si sa ne hidratam, pentru ca organismul nostru nu face fata unor temperaturi apropiate de 40 de grade. Numai in Bucuresti au fost 323 de apeluri la ambulanta.

Vezi aici care este vremea in toate zonele tarii!

Potrivit PMB, Administratia Spitalelor a amenajat in zone cu trafic pietonal intens sase corturi anticanicula (la Universitate - facultatea de Arhitectura, la Cismigiu - in fata Prefecturii, la Piata Romana in dreptul statiei de metrou, la intrarea Charles de Gaulle din parcul Herastrau, la Piata 11 iunie, precum si la Gara de Nord).

De asemenea, in pasajul de la Universitate si in cadrul complexului Grozavesti, functioneaza doua puncte de prim ajutor, unde bucurestenii pot beneficia de servicii medicale, apa si aer conditionat.

Canicula in Europa: Temperaturile au depasit 38 de grade

Nu doar noi ne confruntam cu temperaturi extrem de ridicate. In Ungaria, este in vigoare un cod rosu de canicula, din cauza temperaturilor care au depasit, in anumite zone, 38 de grade Celsius.

Vecinii aflati la sud de Dunare se confrunta cu un cod portocaliu de canicula in mai multe regiuni ale tarii, potrivit Institutului bulgar pentru Meteorologie. Temperaturile sunt asteptate sa creasca pana la 41 de grade Celsius. Raul Iskar din apropierea capitalei Sofia a fost cea mai cautata destinatie in acest sfarsit de saptamana.

Valul de caldura care a lovit Romania s-a simtit puternic si in Serbia. Cele 37 de grade Celsius au scos oamenii din casa in numar mare, iar turistii s-au bucurat de soare.

Mai multe orase din Italia sunt afectate de un val de canicula si incepand de luni intra in vigoare codul rosu la Bologna, Messina, Perugia, Pescara si Rieti, unde termometrele au afisat deja temperaturi de aproape 40 de grade.

11 oameni si-au pierdut viata in Croatia in urma valului de caldura, iar temperaturile sunt asteptate sa creasca pana la 40 de grade si pe teritoriul Serbiei.

In Belgia, seceta si canicula care dureaza de cateva saptamani au afectat productia agricola si au dus la o crestere rapida a pretului fainii.

Potrivit specialistilor, temperaturile medii pe timpul verii din Europa vor continua sa creasca in urmatorii ani. In 2040, numarul mortilor din cauza caldurii il va depasi pe cel al deceselor cauzate de frig pe timpul iernii.

Foto: Intact Images

Populatia Romaniei a scazut cu peste 5.500 de persoane intr-o singura luna... VIDEO! Autostrada Soarelui, blocata de peste 70.000 de turisti in weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x