Antena Căutare

„Am trecut prin umilinţe şi torturi de care mă doare să îmi amintesc”- Închis pe nedrept în China, Marius Balo și-ar putea petrece Crăciunul în România

După ce a fost închis, pe nedrept, într-o închisoare din China, profesorul Marius Balo s-ar putea întoarce în România înainte de sărbătorile de Crăciun.

Marius Balo

De cinci ani, profesorul universitar Marius Balo trăiește un coșmar. Este închis într-un penitenciar din China, ținut în condiții inumane și uitat de statul român. Acum, avocații profesorului au făcut anunțul mult așteptat: Marius s-ar putea întoarce în România înainte de sărbătorile de Crăciun.

Dezindividualizaţi, dezbrăcaţi de orice drept”

Pentru ca acest transfer să fie posibil, unchiul lui Marius Balo, singura lui rudă din România, a fost nevoit să-și vândă apartamentul, pentru a putea plăti amenda penală de 60.000 de lei pe care statul chinez i-a dat-o clujeanului Marius Balo.

Potrivit unui comunicat al casei de avocatură care l-a reprezentat pe Marius Balo transmis joi, după ce Curtea de Apel Cluj a recunoscut hotărârea de condamnare pronunţată de instanţa chineză şi a dispus transferul lui Marius Balo într-un penitenciar din România, sentinţa definitivă şi mandatul de executare a pedepsei au fost înaintate către Ministerul Justiţiei din China, cu solicitarea de a se comunica dacă autorităţile competente apreciază că sunt îndeplinite condiţiile pentru acordarea consimţământului la transferare.

„În anii care au trecut deja de la condamnare şi până astăzi, Marius Balo a fost deţinut constant în condiţii inumane: fără contact cu persoane care să vorbească limba română, obligat să lucreze cel puţin 12 ore pe zi, 7 zile pe săptămână, pentru a-şi câştiga dreptul la hrană, şi fără căldură sau apă caldă. <Dezindividualizaţi, dezbrăcaţi de orice drept, sclavii roboţi trudesc zi / lumină în întunericul închisorilor comuniste, la perpetuarea demonică a celui mai grotesc şi celui mai extins construct de tortură sistematică întâlnit vreodată în istoria omenirii. […] Am trecut prin umilinţe şi torturi de care mă doare să îmi amintesc; Dumnezeu, însă, mi-a fost alături>”, spunea Marius Balo într-una din rarele conversaţii telefonice pe care i s-a permis să le aibă cu unchiul său, potrivit comunicatului.

Opt ani de închisoare pentru un presupus prejudiciu de 80 de dolari

Marius Balo s-a mutat în China, în anul 2010, fiind angajat ca expert străin în cadrul Grupului de Tehnologie și Educație XinDongFang din Beijing. În 2013, românul a acceptat un post la Universitatea Renmin din Beijing.

„Procurorii chinezi au susținut că Marius Balo a primit 80 de dolari de la cetățeni chinezi, fără ca acesta să știe că suma provenea din comiterea unei infracțiuni. În aceeași situație s-a aflat și un cetățean britanic, care primise aceeași sumă de bani, dar care a fost eliberat fără să petreacă vreo zi în închisoare, în urma intervenției eficiente a Ambasadei Marii Britanii în China. Situația românului a fost, însă, radical diferită, în loc de victimă a infractorilor chinezi, a fost considerat chiar el infractor”, a precizat avocatul profesorului.

Accident teribil: O familie de români cu trei copii a fost nenorocită pe o şosea din Germania!... Anunț de ultimă oră pentru profesori! Salariile lor vor fi majorate! Ce formulă de calcul va fi folosită. Explicația min...
Când este vacanța de Paște în 2023. Iată cum poți să-ți planifici programul de sărbători
Sărbătorile se apropie și mulți se întreabă deja când este vacanța de Paște în anul...
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023. Gemenii prind curaj să spună tot ce simt. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 1 aprilie 2023 spune că Gemenii nu au deloc nevoie de încurajare pentru a...
Parteneri
Zodii care nu știu să lupte pentru iubirea lor. Află ce spun specialiștii
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x