Antena Căutare

Inchizitia politica a televiziunilor

Consiliul National al Audiovizualului a devenit Inchizitia televiziunilor din Romania. Peste televiziunile care adopta pozitii critice la adresa puterii portocalii ploua cu amenzi, din aparatori ai echilibrului opiniilor prezentate in emisiuni, unii membri ai CNA devenind aparatori ai partidelor sau persoanelor care i-au propulsat in post.



Conform Legii Audiovizualului, Conducerea CNA este compusa din 11 membri si este numita de Parlament, la propunerea Senatului, Camerei Deputatilor, Presedintelui Romaniei si Guvernului. Astfel, Senatul propune trei membri, Camera Deputatilor trei membri, Presedintele doi si Guvernul alti doi. In cele doua Camere parlamentare, posturile din conducerea CNA se impart frateste intre partide, dupa negocieri intense.

In aceste conditii, articolul din lege potrivit caruia "membrii Consiliului sunt garanti ai interesului public si nu reprezinta autoritatea care i-a propus" intra in contradictie cu modalitatea exclusiv politica prin care este desemnata conducerea acestei institutii.

Este greu de crezut ca deciziile ulterioare ale celor nominalizati ar putea sa nu tina cont de interesele celor care i-au propulsat intr-un post public, bine salarizat.

Vezi ce parere are Mircea Badea despre activitatea CNA!




Citeste tot articolul in Jurnalul!

Foto: Intactimages

Culmea prostiei: Un buzoian s-a predat politiei din greseala... Special: Destine reciclate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x