Antena Căutare

Indemnizatia de crestere a copilului ar putea fi acordata pentru toate nasterile, din 2012

Din 2013, indemnizatia de crestere a copilului ar putea fi acordata pentru toate nasterile, nu doar pentru primele trei.

Initiativa legislativa apartine senatorilor Emilian Francu si Elena Mitrea. Conform propunerii, mamele ar urma sa primeasca indemnizatie pentru toti copiii, indiferent de numarul acestora.


In momentul de fata, indemnizatia se acorda doar pentru primele trei nasteri. Proiectul nu modifica cuantumul indemnizatiei si nici perioada de acordare a concediului.

Acum, parintele care opteaza sa stea in concediu pentru cresterea copilului timp de un an primeste o indemnizatie lunara in cuantum de 75% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni. Aceasta nu poate fi mai mica de 600 de lei si nici mai mare de 3.400 lei.

In cazul in care mama vrea sa stea acasa doi ani, indemnizatia nu va fi mai mica de 600 de lei, dar nici mai mare de 1.200 de lei. Totusi, parintii care vor sa stea acasa timp de doi ani risca sa ramana fara loc de munca. Angajatorul are dreptul sa-l dea afara daca doreste.

In cazul in care parintele se intoarce la serviciu dupa un an, angajatorul il ajuta cu suma de 500 de lei pe luna.

UPDATE! Traficul rutier a fost reluat pe DN1. Se circula bara la bara... Taximetristii si-au triplat veniturile in noaptea de Revelion...
Stratul de ceară de pe mere. Ce spun specialiștii despre el și cum poate fi eliminat
Fructele din supermarketuri sunt frumoase. Au o formă atât de uniformă, sunt atât de...
Horoscopul zilei de 23 martie 2023. Racii au parte de o zi minunată. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 23 martie 2023 spune că Racii se vor bucura de clipe și momente care le vor...
Parteneri
Icre de fasole cu ceapă caramelizată. Rețetă delicioasă de post
Catine.ro

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x