Căutare Live

Al treilea cămin de bătrâni lovit de noul coronavirus "Persoanele nu prezentau semne şi simptome "

Un nou cămin de bătrâni din România este focar de infecție, în județul Hunedoara, la Orăștie. Dintre 30 de bătrâni internați, pentru 21, testele de Covid-19 au ieșit pozitive, iar cinci îngrijitori sunt bolnavi.

Al treilea cămin de bătrâni lovit de noul coronavirus

Doar două persoane sunt internate la spitalul din oraș, restul au rămas izolați în azil.

„Este vorba despre 21 de persoane dintre rezidenţi şi sunt 5 persoane care prezintă virusul covid dintre angajaţi. Precizez: Persoanele nu prezentau semne şi simptome decât minore, cele care erau internate. S-au stabilit măsuri pentru a se realiza o închidere mult mai strânsă a activităţii din acest cămin, în sensul că personalul a rămas pentru 14 zile în cămin cu asigurarea cazării lor, astfel încât să realizeze schimbri continue”, a declarat medicul-șef al DSP Hunedoara, Cecilia Birău.

Cămin de bătrâni din Galați, focar de coronavirus. De unde ar fi pornit totul​

Direcţia de Sănătate Publică Hunedoara a demarat o anchetă epidemiologică în acest caz.

Ce se știe până acum este că doi dintre bătrânii internaţi la căminul din Orăştie s-au prezentat, pe 8 aprilie, la spitalul din localitate pentru probleme de sănătate. Deoarece prezentau şi formele unei infecţii respiratorii uşoare le-au fost prelevate probe şi pentru prezenţa virusului COVID-19, iar o zi mai târziu operaţiunea s-a extins la toţi rezidenţii căminului de bătrâni.

Căminul de bătrâni este închis pentru vizitatori din data de 3 aprilie, iar la momentul în care s-a început recoltarea de probe pentru toţi rezidenţii s-a decis ca personalul să rămână în unitatea medico-socială, fără să mai fie aduşi de acasă alţi salariaţi.

Persoanele rezidente din căminul de bătrâni au vârste cuprinse între 61 şi 94 de ani.

Este al treilea caz de infecție la un cămin de bătrâni, după ce la Galați, la un centru privat de îngrijiri paliative, numărul persoanelor infectate cu SARS-CoV-2 a ajuns la 90, din care 72 sunt vârstnici internaţi în cămin şi 18 sunt angajaţi care au lucrat acolo. Tot la Galați, la un alt centru, sunt patru cazuri de coronavirus - doi bătrâni și doi angajați.

Vârstnicii, în izolare până la finalul anului! Șefa Comisiei Europene anunță măsuri drastice: „Trebuie să învăţăm să trăim cu virusul până anul viitor”​

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... „Ori pleci, ori trag!” Scene ireale în fața unui magazin din Timișoara! O tânără, tâlhărită cu pistolul la tâmplă! A fos...
Parteneri
Alimente care afectează memoria și concentrarea: 5 categorii ce pot duce la depresie sau demență
Indiferent de vârsta pe care o ai, nu este niciodată prea târziu să-ți regândești stilul alimentar. Este foarte importantă alimentația pentru ca memoria și concentrarea să rămână intacte pe măsură ce trece timpul. În cazul în care te-ai hotărât să ai grijă de memoria și de sănătatea creierului, iată 5 alimente care afectează memoria și concentrarea.
Catine.ro
Ultimele știri