Se schimbă regulile de înmatriculare a mașinilor! Totul se va face printr-un singur document. Adio, hârtii și stat la cozi!

Regulile de înmatriculare se schimbă radical și nu va mai fi nevoie de dosare pline cu hârtii și de ore petrecute la ghișeele Serviciilor de Înmatriculare din București sau din țară. Totul se va face printr-un singur document încheiat intre cumpărător și vânzător.

Se schimbă regulile de înmatriculare a mașinilor

Dealerii auto vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

Înmatricularea mașinilor, printr-un document încheiat între cumpărător şi vânzător

Marcel Vela a anunţat că va semna, vineri, un ordin de ministru prin care toţi dealerii de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători autohtoni Dacia Renault şi Ford vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul.

Citește și: Codul Rutier nu s-a modificat de la 1 iulie. Permisele auto pot fi obținute ca înainte, inclusiv de cei fără 10 clase

Ministrul de Interne a mai spus că pot fi făcute digital şi alte operaţiuni, cum ar fi radierea, obţinerea autorizaţiei de circulaţie, obţinerea unui act de înmatriculare. De asemenea, producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie ca să facă noi probe pentru noile modele.

„Astăzi (vineri - n.r.) voi semna ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată fi făcută într-un mod mai eficient, mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi, în zone aglomerate. Prin acest ordin, toţi dealerii de autovehicule din România, inclusiv cei doi mari producători din România, Dacia Renault şi Ford, vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari, printr-un singur document pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul. Se pot face şi alte operaţiuni digital – e vorba de radiere, obţinerea autorizaţiei de circulaţie, obţinerea unui act de înmatriculare, producătorii autohtoni pot obţine o autorizaţie de circulaţie pentru noi probe pentru noi modele”, a afirmat Marcel Vela, într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la sediul MAI.

Citește și:

Județele cu cele mai multe cazuri de coronavirus din România. Unde s-au înregistrat focarele

Reguli noi pentru obținerea permiselor de conducere și înmatriculare

Acesta a adăugat că vor fi descentralizate şi serviciile pentru obţinerea permiselor de conducere şi pentru înmnatriculare.

„O să procedăm şi la o descentralizare a serviciilor de obţine a permiselor de conducere şi înmatriculare – unde există distanţe mari între reşedinţa unui judeţ şi cetăţeni, vă dau exemplu Hunedoara, am decis să facem un proiect care să apropie acest serviciu de cetăţeni, să nu mai vină cetăţenii la serviciu, astfel să nu mai trebuiască să vină la Deva, de exemplu, să vină la Petroşani”, a conchis Vela.

Parteneri
Mutabal. Salată de vinete cu tahini, din bucătăria orientală
Nu lăsa să treacă sezonul vinetelor fără să prepari o rețetă deosebită de salată de vinete cu tahini. Îți propunem să testezi un preparat originar din bucătăria orientală, cunoscut sub numele de mutabal.
Catine.ro
Ultimele știri