Antena Căutare

Codul Rutier nu s-a modificat de la 1 iulie. Permisele auto pot fi obținute ca înainte, inclusiv de cei fără 10 clase

De la 1 iulie ar fi trebuit să intre în vigoare noile modificări ale Codului Rutier. Noul Cod Rutier impunea reguli stricte în privinţa vârstei şi a educaţiei şoferilor, cea mai importantă modificare fiind legată de faptul că cei care își doresc să obțină permisul auto trebuie să aibă minimum 10 clase terminate.

Codul Rutier nu s-a modificat de la 1 iulie. Permisele auto pot fi obținute ca înainte, inclusiv de cei fără 10 clase
Condițiile pentru obținerea permisului auto nu s-au modificat, susține DRPCÎV

Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, de la 1 iulie se impunea obligativitatea de a fi absolvit cele 10 clase din cadrul învățământului obligatoriu. Candidații ar fi trebuit să facă dovada terminării studiilor. Mai mult, aceste prevederi i-ar fi inclus și pe cei care aveau deja permisul auto.

Citește și: Document oficial. Măsurile impuse de la 1 iulie au fost publicate. Ce se schimbă în România, de miercuri

Astăzi, însă, în prima zi de aplicare a legii, potrivit Antena 3, reprezentanții Direcției Regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor (DRPCIV) susțin că nu s-a schimbat nimic și că în continuare candidații pentru obținerea permiselor auto trebuie să îndeplinească aceleași reguli, fără vreo modificare.

Șoferi care nu știau să-și citească datele din buletin

Propunerea modificării Codului Rutier a venit după ce tot mai multe cazuri erau întâlnite la momentul eliberării permiselor de conducere, când șoferii nu aveau capacitatea de a citi date din buletin, mai notează Antena 3.

Ministrul Transporturilor crede că tronsoanele 1 şi 2 din Drumul Expres Craiova – Piteşti vor fi finalizate înainte de t... Tesla a devenit miercuri cel mai valoros producător auto din lume, cu o capitalizare de piaţă peste cea a Toyota...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x