Antena Căutare

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Lista locurilor libere pentru etapa a doua de înscrieri

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa 0 începe, astăzi, 2 aprilie, iar părinții care încă nu au înscris copiii în anul cșolar 2019-2020 o pot face acum.

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Lista locurilor libere pentru etapa a doua de înscrieri
Inscrieri clasa 0 pregatitoare 2019

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Cea de-a doua etapă de înscrieri în clasa 0 începe, astăzi, 2 aprilie, iar părinții care încă nu au înscris copiii în anul cșolar 2019-2020 o pot face acum.

Începând cu data de 2 și până pe 8 aprilie, copiii care nu au fost înscriși sau care nu au participat în prima etapă de înscrieri în clasa pregătitoare, pot fi înscriși în clasa 0, în funcție de locurile disponibile. Listele finale cu toţi copiii înscrişi la clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020 vor fi afișate în data de 11 aprilie.

Ulterior, conform metodologiei de înscriere, în săptămâna 12-19 aprilie, inspectoratele școlare vor centraliza și soluționa cererile părinților/tutorilor legal instituiți/reprezentanților legali ai copiilor care nu au fost încă înscriși în clasa 0, având în vedere, cu prioritate, interesul educațional al copilului.

În acest moment, sunt afișate doar listele cu copiii înscriși în prima etapă.

În prima etapă de înscriere la școală au fost depuse la nivel naţional 150.084 de cereri. Astfel, dintre cererile depuse în perioada 4 – 22 martie, 128.703 (85,8%) vizează copii care împlinesc vârsta de 6 ani până la data de 31 august 2019, inclusiv, iar 21.381 de cereri (14,2%) – copii care împlinesc vârsta de 6 ani, în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2019, inclusiv.

Citește și: Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Calendar înscrieri, acte necesare și tot ce trebuie să știi

Pe site-urile Inspectoratelor Școlare Județene puteți găsi lista locurilor rămase libere după prima etapă de înscriere în clasa pregătitoare 2019.

Aici Lista locurilor rămase libere după prima etapă de înscrieri în București

Listele pentru locurile rămase libere în fiecare județ pot fi găsite pe site-urile inspectoratelor din județele respective.

Schimbări privind clasa 0, clasa pregătitoare

Ministrul Educației Ecaterina Andronescu a pus în dezbatere publică propunerea de modificare a sistemului de învățământ, care vizează, printre altele, redenumirea clasei pregătitoare drept clasa I (nu ”clasa 0”), precum şi prelungirea gimnaziului până în clasa a IX-a.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Noi schimbări vizate de Ecaterina Andronescu în sistemul de învățământ vor fi și în ce privește evaluările naționale, care ar urma să aibă loc în clasa a III-a şi la clasa a VI-a, iar clasa a IX-a va deveni clasă de gimnaziu.

Citește și: Înscrieri clasa pregătioare 2019. De unde pot procura părinții informații despre școli

Elevii vor sta mai multe ore la școală, după rezultatele catastrofale de la simulări. Decizia este luată: profesorii nu ... Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Când începe etapa a II-a de înscrieri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x