Antena Căutare

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Calendar înscrieri, acte necesare și tot ce trebuie să știi

Înscrieri clasa pregătioare 2019. Vezi calendar înscrieri și acte necesare pentru înscrierea la școală, în clasa 0, în anul școlar 2019- 2020.

Inscrieri in clasa pregatitoare 2019- 2020

Înscrieri clasa pregătitoare 2019. Vezi calendar înscrieri și acte necesare pentru înscrierea la școală, în clasa 0, în anul școlar 2019- 2020.

Proiectul de metodologie şi calendarul de înscrieriere în clasa pregătitoare 2019 a fost aprobat de Ministerul Sănătății.

Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la 31 august inclusiv vor fi înscriși la școală, în clasa 0. În cazul copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în intervalul 1 septembrie 2019 - 31 decembrie 2019, părinții sau tutorele legal pot decide dacă vor sau nu să-și înscrie copiii în clasa pregătitoare, dar numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare.

La sediile inspectoratelor școlare județene și la avizierele sau pe site-urile (dacă există) unităților de învățământ trebuie afișate listele cu circumscripțiile școlare, iar părinții trebuie informați cu privire la conținutul activităților educaționale care se desfășoară în clasa pregătitoare, la abordarea didactică, la organizarea programului școlar etc.

Articolul continuă după reclamă

Program de înscriere în clasa pregătitoare 2019

Fiecare şcoală va avea program de înscriere de luni până vineri, în intervalul orar 8.00-18.00.

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare pentru anul şcolar 2019-2020

  • 25 februarie 2019 - Şcoala afişează planul de școlarizare şi numărul de clase pregătitoare alocate. Afişarea se face inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar.
  • 26 februarie – 9 martie 2019 – Fiecare şcoală organizează „Ziua porților deschise”, zi în care părinții, copiii și alte persoane interesate pot vizita spațiile dedicate activităților claselor pregătitoare și pot purta discuții cu personalul unității de învățământ implicat în această activitate.
  • 26 februarie – 20 martie 2019 - Realizarea evaluării nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor care nu au vârsta de înscriere.
  • 26 februarie – 22 martie 2019 Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.
  • 25 martie 2019 Transmiterea de către centrele județene de resurse și asistență educațională/Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională a procesului-verbal în care este înscris rezultatul evaluării dezvoltării psihosomatice a copiilor din județ/municipiul București, către comisia județeană/a municipiului București de înscriere a copiilor în învățământul primar
  • 4 martie – 22 martie 2019 – Părinţii completează, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. Validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor are loc, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).
  • 25 martie 2019 - Comisia națională procesează cererile tip de înscriere în clasa pregătitoare, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.
  • 26 - 27 martie 2019 – Fiecare şcoală procesează cererile părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere.
  • 28 martie 2019 - Comisia națională procesează cererile-tip de înscriere şi repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, dar nu au fost admiși din lipsă de locuri și care au exprimat în această fază opțiunea pentru înscrierea în școala de circumscripție.
  • 29 martie 2019 - Afișarea în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ a candidaților înmatriculați, a numărului de locuri rămase libere și a listei copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere în clasa pregătitoare

  • 1 aprilie 2019 – Şcolile vor afişa procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile, elaborată de inspectoratul școlar.
  • 2 aprilie – 8 aprilie2019 - Părinţii depun cererea de înscriere în cladsa pregătitoare la secretariatul unității de învățământ aflate pe prima poziție dintre cele trei opțiuni exprimate pentru etapa a doua, de către părinții copiilor care nu au fost cuprinși în nicio unitate de învățământ în etapa anterioară sau care nu au participat la prima etapă.
  • 8 aprilie -10 aprilie 2019 - Procesarea, la nivelul unităților de învățământ, a cererilor-tip de înscriere în clasa pregătitoare depuse de părinți, aplicând procedura specifică elaborată de inspectoratul școlar, pe baza criteriilor generale și a celor specifice de departajare, în limita locurilor disponibile.
  • 11 aprilie 2019 - Afișarea la fiecare unitate de învățământ a listelor finale ale copiilor înscriși în clasa pregătitoare.
  • 2 aprilie – 19 aprilie 2019 - Centralizarea și soluționarea de către inspectoratul școlar a cererilor de înscrierea în clasa pregătitoare.
  • Citește și: Înscrieri clasa pregătioare 2019. De unde pot procura părinții informații despre școli

Acte necesare pentru înscrierea în clasa pregătitoare 2019:

  • Cerere-tip de înscriere în clasa pregătitoare - poate fi găsită la școală sau aici
  • Copie și original după actul de identitate al părintelui/tutorelui legal; (părinții divortati depun la înscriere și hotărârea judecătorească definitivă din care rezultă modul în care se exercită autoritatea părintească și unde a fost stabilită locuința minorului)
  • Certificatului de naștere al copilului - copie și original
  • Copie a documentului care atestă dezvoltarea psihosomatică corespunzătoare pentru parcurgerea clasei pregatitoare - doar dacă copilul nu are împlinită vârsta de 6 ani și nici nu o împlinește până la 1 septembrie 2019/
  • Alte documente care să ateste îndeplinirea criteriilor generale și/sau specifice (acolo unde este cazul)

Înscriere în clasa 0, anul școlar 2019- 2020

Potrivit Ministerului Educației, au prioritate la înscriere în clasa 0 sau în clasa pregătitoare copiii care sunt în circumscripţia şcolii, adică locuiesc pe străzile adiacente şcolii.

Excepție fac cazurile în care într-o şcoală numărul cererilor de înscriere primite de la părinți al căror domiciliu se află în afara circumscripției școlare este mai mare decât numărul de locuri libere. În această situație,şcoala va aplica criterii de departajare generale și specifice.

Surse: edu.ro, hotnews.ro, edupedu.ro

Încep înscrierile în învățământul primar! Programul pentru depunerea cererilor de către părinți... Și-au petrecut noaptea în fața școlii! Luptă acerbă între părinți pentru înscrieri la o clasă din Gherla. Care este moti...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 9. Chef Samuel și Roxana Blenche, o nouă provocare! Ce rețete au de gătit pentru Cezara Sambata, 05.04.2025, 14:30
Citește și
Un lanț mare de magazine din România oferă vouchere de Paște clienților. Cum pot beneficia și la ce sume se...
Grădina Japoneză din Herăstrău va găzdui Sărbătoarea florilor de cireș. Când are loc evenimentul și ce se... Catine.ro
Rezultate Loto azi, 10 aprilie 2025. Numerele câștigătoare joi la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc...
Ținuta de gală a Thaliei a atras toate privirile la un eveniment caritabil. Cum a arătat vedeta Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Liliana, soacra lui Nicușor Dan, nemulțumită că primarul Capitalei nu îi ia fiica de soție. Ce spune aceasta... Libertatea.ro
Ray Dalio, legendarul investitor al unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţii: Tarifele au un efect... Ziare.com
Anunțul lui Ilie Năstase, după lovitura uriașă dată de Ion Țiriac în România: „Asta e important!” AntenaSport
Meghan Markle, nevoită să își ceară scuze și să ofere rambursări pentru cea mai recentă gafă a brand-ului... Elle
Tzancă Uraganu recunoaște idila cu Laura Vass, după ce paparazzii Spynews.ro i-au surprins împreună: „Mai pici... Spynews.ro
Carmen Harra vorbește despre surpriza de la alegeri: „O femeie apare în prim plan!“ BZI
Loredana a sărutat un celebru tiktoker! Acesta a rămas fără reacție BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Piure de cartofi cu sos de leurdă. Rețetă savuroasă și hrănitoare HelloTaste.ro
Românul care a vizitat Coreea de Nord povestește ce a văzut acolo: „Nu mă așteptam la așa ceva” Antena3.ro
Primul sistem de operare creat de Bill Gates și Paul Allen poate fi descărcat de oricine acum: „E cel mai cool... useit
Horoscopul zilei de 12 aprilie 2025. Taurii își vor pune ambiția la încercare. Află ce se întâmplă cu zodia ta Catine
Guvernul a creat 600 de sinecuri plătite de cei mai săraci români Jurnalul
Cum a făcut David Pușcaș rost de bani pentru plata chiriei: Cu hazul și talentul meu unic... Kudika
Ce să pui la rădăcina hortensiei pentru a înflori spectaculos la vară. E mereu la îndemână Playtech
Un rapper român și-a pierdut viața după ce a fost lovit de tren în Anglia: „Nu ne vine să credem” Redactia.ro
Cum va fi vremea în noaptea de Înviere. Prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, până pe 12 mai 2025 Observator
Cum se tratează dermatita atopică la copii. Ce o cauzează în primii ani de viață MediCOOL
Cremă de avocado cu cacao. Rețeta unui desert cremos și delicios HelloTaste
FOTO. O femeie e motivul pentru care fiii lui David Beckham nu-şi mai vorbesc ProSport
Orașele din România în care NINGE 72 de ore fără oprire, potrivit meteorologilor Accuweather Gandul
Aparatul electrocasnic care va DISPĂREA din toate bucătăriile. Majoritatea românilor îl folosesc zilnic CanCan
Rețete de mâncăruri vegetariene pentru copii DeParinti
Ed Sheeran și-a uimit fanii cu un look total neașteptat. Artistul este de nerecunoscut într-o poză postată pe... ZUTV
Rivalul Tesla a creat o mașină electrică ce poate fi reîncărcată în doar 5 minute. Cum e posibil UseIT
Ciorbă de ștevie cu lobodă și leuștean Hello Taste
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x