Antena Căutare

Inspectoratul Școlar s-a autosesizat în cazul fetiței cu autism, care a fost ascunsă într-o clasă goală: ”S-a încălcat dreptul la educație! E foarte grav!”

Cazul fetiței cu tulburări de spectru autist de la Grădinița nr.42 care a fost închisă într-o clasă goală, în timpul inspecției, i-a revoltat pe reprezentanții Inspectoratului Școlar, care au demarat o anchetă, considerând gestul ca fiind unul grav.

Cazul fetiței cu tulburări de spectru autist de la Grădinița nr.42 care a fost închisă într-o clasă goală, în timpul inspecției, i-a revoltat pe reprezentanții Inspectoratului Școlar, care au demarat o anchetă, considerând gestul ca fiind unul grav.

“S-a ţinut într-o clasă goală. Eu ştiu că mesajul care a fost transmis cu o seară înainte a fost acela ca acel copil să nu vină la grădiniţă, dar urmează să cercetăm. (...) Ne-am autosesizat ca urmare a informaţiilor şi am cerut o notă conducerii grădiniţei şi s-a decis constituirea unei comisii de cercetare la nivelul grădiniţei. (...) Noi avem obligaţia să respectăm, să urmărim, respectarea cadrului juridic legal al acestei cercetări”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB), Marian Banu, potrivit Mediafax.

Fetiță cu autism, ascunsă într-o clasă goală, în timpul unei inspecții! Cazul teribil s-a petrecut în București

De asemenea, Marian Banu susţine că gestul a încălcat grav dreptul la educaţie al copilului.

“Inspectoratul şcolar nu este şi nu va fi niciodată de acord cu asemenea metode de a discrimina elevii cu cerinţe speciale. S-a încălcat grav dreptul la educaţie şi dreptul copiilor care au cerinţe speciale la educaţie. (...) Nu vom fi de acord cu asemenea metode indiferent dacă doamna educatoare are definitivat sau gradul I. Nu trebuia să procedeze aşa sau să transmită acel mesaj mamei în care să o sfătuiască să ţină copilul acasă”, a explicat Marian Banu.

Cazul șocant a ieșit la iveală după ce mătușa fetiție de cinci ani a scris pe Facebook că educatoarea i-a cerut mamei micuței să o țină acasă. Pentru că a refuzat, ea a anunțat-o că o va duce într-o altă clasă, unde vor mai fi 2-3 copii, în cazul în care vor fi prezenţi şi vor sta cu o altă educatoare. Întrebată de ce, profesoara a spus că “avem inspecţie”.


Alte patru persoane au murit din cauza gripei! Numărul celor decedați a ajuns la 124... Fetiță de zece ani, moartă pe un pat de spital, din cauza unei boli netratate la timp! Mama, copleșită de durere: ”A fos...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x