Antena Căutare

Intră București în carantină? Ce spune Ministerul Sănătății despre noul ordin privind instituirea carantinei și efectele sale

Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale, iar una dintre întrebările care au stat pe buzele tuturor a fost dacă orașul București va intra în carantină.

vlad voiculescu care isi tine mana la cap Galerie
Ministerul Sănătăţii a modificat ordinul care cuprinde criteriile pentru instituirea carantinei zonale | Profimediaimages.ro

Conform noilor criterii pentru instituirea carantinei zonale, pe atunci secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, spunea că Bucureștiul ar trebui să în carantină. Același punctaj s-ar fi obținut și pe vechea grilă, susținea tot ea.

”Este o decizie complexă, care ţine cont de mult mai mulţi factori”, afirma Andreea Moldovan.

Care sunt noile criterii pentru instituirea carantinei zonale

Documentul publicat marţi seară prevede ca în municipiile metropolitane cu peste 100.000 de locuitori să se țină cont de şapte criterii, între care numărul de teste, rata de pozitivare, incidenţa, gradul de ocupare al paturilor, dar şi trendul în ultimele 14 zile.

Citește și: Țara europeană care a luat decizia de a primi turiştii cu paşaport de vaccinare. Mulți români lucrează aici

Ordinul de ministru a apărut în Monitorul Oficial cu semnătura secretarului de stat Andreea Moldovan, cea care a fost ulterior demisă împreună cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ce afirma Vlad Voiculescu despre carantinarea Bucureștiului

Ministrul Sănătăţii a făcut, în noaptea de marţi spre miercuri, o serie de precizări despre noul ordin şi o eventuală carantinare a Capitalei de sărbători.

”Bucureştiul NU se carantinează de Paşte. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Se defineşte de asemenea carantinarea zonală”, a notat Voiculescu, într-un mesaj pe Facebook.

Citește și: Guvernul a prelungit Starea de Alertă pentru încă 30 de zile, începând cu 13 aprilie. Ce măsuri și ce restricții se impun

De asemenea, el precizat că, la fel ca până acum, decizia de carantinare se ia pe baza mai multor factori, şi nu automat.

”Şi nu, noile criterii nu duc la carantinarea Capitalei de Paşte la fel cum nu duceau nici cele vechi. Niciuna dintre deciziile deja anunţate ale guvernului nu se schimbă”, a mai afirmat Voiculescu.

Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan, demiși

Ulterior, Florin Cîțu a decis ca Vlad Voiculescu să fie revocat din funcţia de ministru al Sănătăţii.

”Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului Preşedinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcţia de ministru al Sănătăţii a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcţiei va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea ministerului Sănătăţii”, a precizat prim-ministrul.

Citește și: Ce e ”covid long”. De ce sunt femeile şi tinerii mai afectaţi de această formă a bolii

Totodată, Florin Cîţu a decis demiterea din funcţia de secretar de stat la ministerul Sănătăţii a Andreei Moldovan.

Restaurantul The PUB este #UnulPentruAltul în aplicația eatZZ... (P) eJobs: Departamentele de vânzări din cadrul companiilor, cele mai căutate de către candidați...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x