Antena Căutare

Ce e ”covid long”. De ce sunt femeile şi tinerii mai afectaţi de această formă a bolii

Un studiu dezvoltat de cercetătorii britanici arată că efectele bolii COVID-19 persistă chiar și 3 luni de la contaminare pentru 1 din 7 persoane testate pozitiv.

covid long
Un studiu dezvoltat de cercetătorii britanici arată că efectele bolii COVID-19 persistă chiar și 3 luni de la contaminare pentru 1 din 7 persoane testate pozitiv. | profimedia

Un studiu al Biroului britanic de statictică (ONS) demonstrează că 1 din 7 persoane tetstate pozitiv cu noul coronavirus continuă să aibă simptomele bolii chiar și la 3 luni de la debutul acestei afecțiuni.

Studiul despre “covid long” arată că 13,7% dintr-un eșantion de 20.000 persoane testate pozitiv cu SARS-CoV-2 în intervalul 26 aprilie-6 martie au continuat să prezinte simptome chiar și la 12 săptămâni după debutul bolii.

Citește și: Noile restricţii intră în vigoare. Cum arată declarația pe propria răspundere și care sunt motivele pentru a circula dupa 20.00

Printre aceste simptome se regăsesc durerile musculare și oboseala. Cu toate acestea, nu toți respondenții au fost afectați în mod egal. Noul studio arată că femeiele încă prezentau simptome post-Covid într-un procent mai mare decât bărbații, iar cifrele sunt de 14,7% respective 12,7%, potrivit news.ro.

Cercetătorii au mai descoperit că 18,2% dintre cei care au contractat noul coronavirus, cu vârsta cuprinsă între 25 și 34 de ani, încă prezentau simptomele caracteristice bolii chiar și la 12 săptămâni după ce au testat pozitiv.

Studiul ONS demonstrează că în Regatul Unit, 1,1 milioane de persoane care au avut sau cred că au avut boala spun că încă manifestau simptomele COVID-19 la 4 săptămâni după contractarea virusului, adică sufereau de “covid long”.

Dintre persoanele care au participat la studio, 697.000 s-ar fi îmbolnăvit de COVID-19 cu cel ăuțin 12 săptămâni în urmă, în timp de 70.000 ar fi fost afectate de boală în urmă cu aproximativ un an.

Citește și: Premierul Florin Cîțu, când am putea reunța la masca de protecție. Condția pe care trebuie să o îndeplinească românii

ONS a mai subliniat că printre cei afectați de boala contagioasă se află persoanele cu vârste cuprinse între 35 și 69 de ani, acestea fiind femei, lucrători sociali, îngrijitori medicali, persoane cu cel puțin o comorbiditate și persoane din zone defavorizate.

Matt Hancock, ministrul britanic al Sănătății, a declarat că Guvernul lui Boris Johnson dorește să finanțeze studiile care ar ajuta la înțelegerea efectelor “covid long”.

În prezent, Marea Britanie a început să renunțe treptat la restricții, începând o campanie avansată de vaccinare, după ce 127.000 de persoane au murit din cauza infectării cu coronavirus.

De la începutul lunii decembrie și până în prezent, peste 31 milioane de cetățeni britani s-au vaccinat deja cu prima doză, în timp ce 4,5 milioane de persoane au primit și rapelul.

(P) Cât costă un implant dentar?... (P) 700 000 de euro, o investiție record pentru o clinică stomatologică din București!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x