Antena Căutare

Ion Ghizdeanu, inculpat pentru că ar fi falsificat peste o mie de procese verbale în care consemna că proiectele propuse spre finanţare, prin Fondul de Investiţii, au fost analizate de Comisia de Strategie şi Prognoză

Fostul preşedinte al Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză Ion Ghizdeanu este urmărit penal pentru că ar fi falsificat peste o mie de procese verbale în care menţiona că proiectele propuse spre finanţare, prin Fondul de Investiţii, au fost analizate. ”În realitate, membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată”, au transmis procurorii, care au stabilit că lista de proiecte a fost stabilită arbitrar de inculpat.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de un inculpat, fost preşedinte al Comisiei Naţionale de Stategie şi Prognoză, care gestiona Fondul de Dezvoltare şi Investiţii, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de fals intelectual prev. de art. 321 C.pen. cu aplic, art. 35 C.pen”, a transmis, joi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1.

Procurorii precizează că, în perioada 17.09.2019 - 24.10.2019, ”inculpatul, în calitate de preşedinte al Comisiei Naţionale de Stategie şi Prognoză, a falsificat, cu ocazia întocmirii, mai multe procese-verbale în care s-a menţionat în mod mincinos că membrii Comisiei de analiză şi evaluare a proiectelor s-au întrunit, au analizat şi au propus spre aprobare 1.080 de proiecte”.

”În realitate, membrii comisiei nu s-au întrunit niciodată şi nu au făcut nicio apreciere proprie, lista cu proiectele propuse spre aprobare fiind stabilită arbitrar de inculpat”, au transmis procurorii.

Ghizdeanu a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

În 15 noiembrie 2018, Guvernul de atunci a adoptat Ordonanţa privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii (FSDI), care urma să aibă o capitalizare de circa 9 miliarde de lei.

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat încă de atunci că va depune plângere penală pe numele premierului de atunci Viorica Dăncilă şi a ministrului Eugen Teodorovici, considerând că legea a fost gândită de Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov ”la iniţiativa unor grupuri de interese din Israel şi Rusia”.

Fondul de Investiţii şi Dezvoltare a fost desfiinţat de Guvernul Orban, premierul Ludovic Orban afirmând că a fost o ”şmecherie electoralistă”.

Sursa : news.ro

Ministrul Culturii: Avem toate motivele să fim optimişti că includerea Roşiei Montana în patrimoniul UNESCO se va întâmp... Percheziţii ale Poliţiei Capitalei, la persoane suspectate de furturi din locuinţe şi societăţi comerciale/ Prejudiciul ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x