Antena Căutare

Ion Iliescu, declarații despre execuția soților Ceaușescu: ”Nu aveam timp de un tribunal special. Toată lumea a răsuflat ușurată după execuție!”

Execuția Elenei și a lui Nicolae Ceaușescu a fost o decizie luată sub presiunea evenimentelor din acea perioadă, potrivit declarațiilor făcute de Ion Iliescu, fostul președinte al României.

Ion Iliescu, declarații despre execuția soților Ceaușescu: ”Nu aveam timp de un tribunal special. Toată lumea a răsuflat ușurată după execuție!” Galerie
Ion Iliescu, declarații despre execuția soților Ceaușescu: ”Nu aveam timp de un tribunal special. Toată lumea a răsuflat ușurată după execuție!”

Astfel, în cadrul unui interviu pentru Mediafax, Iliescu a justificat execuția soților Ceaușescu punând-o pe seama evenimentelor din acea perioadă.

Ion Iliescu, declarații despre execuția soților Ceaușescu: ”Nu aveam timp de un tribunal special. Toată lumea a răsuflat ușurată după execuție!”

”E adevărat, din punct de vedere rațional, ar fi fost bine să avem o situație normală, să se constituie un tribunal, în condiții firești care să judece în liniște și cu o anumită distanță. Numai că situația era dramatică în țară. Nu aveam timp de așa ceva. De acea acțiunea rapidă și organizarea judecății lui Ceaușescu, în condițiile de atunci, unde erau ei (la Târgoviște). A fost o necesitate pentru a curma pierderile de vieți omenești, s-a și văzut că după proces și execuție au încetat toate confruntările militare. Decizia a fost corectă. Și era unica soluție pentru a ieși din această dramă și tragedie pentru toți. Or, toată lumea a răsuflat ușurată în ciuda momentelor dramatice trăite atunci. După proces și după execuție, toată lumea a răsuflat ușurată că am scăpat de o povară și că putem să întrăm într-o situație de normalitate. De aceea, pe 27 ne-am putut reuni și să trecem să ne reorganizăm”.”, a declarat Ion Iliescu.

30 de ani de Revoluție. Întreaga poveste a UCIDERII lui Ceaușescu. Condamnat la moarte pentru delicte împotriva umanității

Fostul șef al statului a spus că singurele sale măsuri la procesul și execuția soților Ceaușescu ”țineau doar de condițiile de improvizație în care acționam. Asta e altceva, dar în același timp ni s-a impus această situație și s-a dovedit până la urmă calea de ieșire dintr-o situație dramatică în care era țara. Dovadă că imediat după proces au încetat orice fel de confruntări și am putut să ne organizăm altfel viața”, potrivit sursei citate.

La 21 decembrie 1989, dictatorul Nicolae Ceaușescu a convocat un mare miting în Bucureşti ca să arate că regimul său se bucură de susţinere populară. Discursul lui Nicolae Ceauşescu a fost întrerupt de huiduieli şi ţipete.

Secretul a fost dezvăluit! Ceasul purtat de Nicolae Ceaușescu în momentul execuției, detaliu bizar! Ce conținea, de fapt

La 25 decembrie 1989, a avut loc procesul soţilor Ceauşescu în faţa Tribunalului Militar Extraordinar. Tribunalul i-a condamnat pe cei doi, cu unanimitate de voturi, la moarte şi confiscarea averii sub acuzaţiile de genocid, subminarea puterii de stat şi subminarea economiei naţionale.

Câinele lui Ceaușescu, motiv de gelozie pentru Elena! Miniștrii stădeau drepți în fața lui Corbu și dictatorul cheltuia o avere pentru el! „Nicule, să te culci cu potaia”

Sentinţa a rămas definitivă şi a fost executată în incinta garnizoanei din Târgovişte, unde Elena Ceaușescu și Nicolae Ceaușescu fuseseră aduşi pe 22 decembrie.

Cine sunt bărbații care au murit în accidentul de la Neamț. Trei copii minori au rămas orfani de tată: ”Îl așteptam să p... Cazul de omor din Piaţa Constituţiei - 11 bărbaţi au fost arestaţi preventiv şi 4 au fost plasaţi sub control judiciar p...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x