Antena Căutare

ÎPS Teodosie, reacție dură după ce a fost surprins în timp ce împărtășea copii cu aceeași linguriță: ”Cel mai sfânt lucru este socotit acum o osândă!”

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a fost în centrul atenției în primul weekend de relaxare. După ce a fost surprins în timp ce împărtășea mai mulți copii pe treptele din faţa Catedralei Sf. Petru şi Pavel din Constanţa, folosind acelaşi potir şi aceeaşi linguriţă, acesta a lansat un atac dur. 

ÎPS Teodosie, reacție dură după ce a fost surprins în timp ce împărtășea copii cu aceeași linguriță: ”Cel mai sfânt lucru este socotit acum o osândă!”
ÎPS Teodosie, reacție dură după ce a fost surprins în timp ce împărtășea copii cu aceeași linguriță: ”Cel mai sfânt lucru este socotit acum o osândă!”

Mai exact, la scurt timp după ce a fost criticat pentru faptul că a împărtășit mai mulți copii, mai mulți jurnaliști au mers la slujba de duminică, ca să vadă ce mai face ierarhul.

Acest lucru nu l-a suprins deloc pe ÎPS Teodosie, însă el s-a folosit de această ocazie pentru a lansa un atac.

”Iată ce lucru nefiresc în vremea noastră! Cei care se împărtășesc cu cu Hristos sunt vinovați că nu respectă nu știu ce regulă. Iată! Au venit cei din presă să mă vadă că împărtășesc! Ați venit degeaba! S-au împărtășit copiii! Și vă spun: s-au împărtășit în biserică. Dar tot împărtăși. Pentru că cel mai sfânt lucru este socotit acum ca o osândă, ca lucrul cel mai rău.”, a spus, în cuvântarea sa, ÎPS Teodosie.

Klaus Iohannis, mustrat de IPS Teodosie! „Este ca un soi de blestem. Să nu se mai facă astfel de afirmaţii“

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

De asemenea, credincioșii aflați în curtea bisericii au reacționat, aplaudându-l minute în șir.

”Așa înțelegem proorocia Sfântului Prooroc Daniil: Când va veni urâciunea pustiirii, cine va sta la locul cel sfânt, când citește să și înțeleagă.”

Noi trebui să înțelegem că fără Hristos nu avem nicio valoare. Hristos ne dă nouă valoare, Hristos a adus de la întuneric la lumină femeia samarineancă. De-aceea, luați aminte, în Sfântul Potir este Hristos, Dumnezeu nu se îmbolnăvește niciodată și nu îmbolnăvește pe nimeni”, a spus el în aplauzele celor prezenți.

Patriarhia Română va lua o decizie privind împărtășania după 1 iunie

În timpul stării de alertă, slujbele religioase se oficiază în aer liber, cu menţinerea distanţei între persoane şi nu se recomandă organizarea de pelerinaje sau călătorii religioase. De asemenea, autoritățile recomandă atingerea sau sărutarea obiectelor sacre de cult, binecuvântarea se va oferi/primi de la o distanţă de cel putin 1 m, se va evita oferirea/primirea împărtăşaniei în condiţile în care nu se pot asigura linguriţe şi pahare de unică folosinţă.

IPS Teodosie, filmat împărtășind mai mulți copii cu aceeași linguriță. Sfidare și pericol pentru zeci de enoriași - VIDEO

”Biserica Ortodoxă Română, potrivit tradiţiei sale liturgice multiseculare, nu poate accepta, nici în vreme de pandemie, utilizarea potirului şi linguriţei de unică folosinţă pentru împărtăşirea comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii.

În acest sens, cu aprobarea majorităţii membrilor Sfântului Sinod, consultaţi în scris în data de 11 mai 2020, modalitatea de împărtăşire comună a credincioşilor în timpul Sfintei Liturghii, în vreme de pandemie, va fi hotărâtă după data de 1 iunie 2020, în consens cu celelalte Biserici Ortodoxe”, a transmis Patriarhia Română.

Calendar BAC 2020! Probele orale, înapoi? Când ar urma să aibă loc toate examenele... Doctorul Virgil Musta, avertisment! Când va veni al doilea val de COVID-19 în România! „Atât va dura! Acești oameni treb...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x