Live acumObservator 06
Prime Time 20:30X Factor

Italian depistat cu coronavirus după vizita în România. Care a fost traseul bărbatului și cu cine a intrat în contact

Este alertă în judeţele Gorj şi Dolj, unde s-a descoperit că italianul diagnosticat cu temutul coronavirus s-a plimbat câteva sute de kilometri în doar patru zile pe pământ românesc.

A trecut prin mai multe localităţi, a intrat în contact cu zeci de oameni, iar autorităţile încearcă acum să-i identifice şi să-i testeze pe toţi. Medicii au prelevat deja primele probe de la rudele soţiei italianului, care sunt acum în carantină, la domiciliu, iar alte două persoane au fost izolate la spital după ce au anunţat că s-au întâlnit cu cetăţeanul străin.

S-a descoperit vaccinul pentru coronavirus! Când poate fi administrat

Localitatea Bălteni din Gorj, în alertă din cauza italianului infectat cu coronavirus

Patru zile s-a plimbat bărbatul prin România. Diagnosticul a venit imediat cum a ajuns în ţara natală. Pe 18 februarie, la miezul nopții, bărbatul a ajuns în localitatea Bâlteni. A stat aici doar jumătate de oră, timp în care și-a lăsat fiul de 10 ani, la bunici. Socrii italianului, o cumnată și o vecină au fost primii care au intrat în contact direct cu bărbatul. A fost o noapte ce cercetări şi căutări pentru autorităţile din Gorj care vor să refacă traseul bărbatului.

Dezvăluire bombă despre coronavirus! Medicul Ciuhodaru a recunoscut totul! „Am luat deja primele măsuri”

Italianul cu Covid-19 a mers și în Târgu Jiu

Bărbatul a plecat apoi la Târgu Jiu, unde s-ar fi întâlnit cu mai mulți oameni de afaceri. Două persoane, soț și soție, care au intrat în contact cu el, s-au prezentat aseară la spital. Ei au fost izolați și le-au fost luate probe. Speriat, un edil din Gorj a ajuns și el la spital. S-a întâlnit cu un cetățean italian căruia i-a prezentat un fond de vânătoare și i-a fost teamă să nu fie chiar cel infectat cu noul coronavirus.

Recomandari