Antena Căutare

Îți lingi degetele de plăcere! Iată care este rețeta originală de mici, ce datează de la 1920

Minivacanța de 1 Mai vine cu o noutate pentru români. Pentru că micii nu pot lipsi de pe masă, anul acesta, aceștia se vând chiar şi de la tonomat, iar aparatele, care au apărut în Alba, se bucură de un real succes. Mai ales în rândul celor care lasă pe ultima sută de metri cumpărăturile. 

Minivacanța de 1 Mai vine cu o noutate pentru români. Pentru că micii nu pot lipsi de pe masă, anul acesta, aceștia se vând chiar şi de la tonomat, iar aparatele, care au apărut în Alba, se bucură de un real succes. Mai ales în rândul celor care lasă pe ultima sută de metri cumpărăturile.

Deși aceștia pot fi o soluție pentru cei care nu au altă variant, cei mai buni mici sunt însă preparaţi după o reţetă veche de o sută de ani.

Deși există mai multe legende care vorbesc despre originea micilor tradiţionali româneşti, ambele spun că istoria lor porneşte din Centrul Vechi al Capitalei. Unele voci spun că povestea a început într-un restaurant frecventat de Ion Luca Caragiale şi Bogdan Petriceicu Haşdeu. Aici bucătarul a rămas fără maţe pentru cârnaţi şi i-au pus direct pe grătar.

Chef Dan Tonescu, însă, a dezvăluit, la Observator, rețeta originală de la 1920, care conține mai multe ingrediente, precum și condimente speciale.

”Este de la 1920 reţeta, reţeta clasică din carne de vită şi în cazul în care nu avem destulă grăsime, vom folosi şi seu de oaie! E bine să pui întâi ingredientele uscate şi apoi ingredientele umede! După ce se omogenizează toate ingredientele, compoziţia se lasă la frigider timp de 24 de ore. Când ajung pe grătar, nu trebuie să stea mai mult de cinci minute.”, a declarat chef Dan Ţonescu, care are o experienţă de peste 25 de ani în arta culinară.

În prezent, micii se produc în cantităţi industriale. Iar pentru că cererea este non-stop, un antreprenor din Sebeş a venit cu ideea tonomatelor în care se găseşte mereu carnea de grătar. Sunt accesibile la orice oră din zi şi din noapte. Mai practic de atât nu se poate. Simplu, la subiect. Nu mai puțin de caserole pot fi găsite în fiecare aparat din oraş. La cererea clienţilor, afacerea s-a extins şi în Alba Iulia.

Potrivit datelor de la Asociaţia Română a Cărnii, anul trecut s-a consumat o tonă şi jumătate de pastă de mici, adică în jur de 30 de milioane de mititei

Cum va fi vremea de 1 Mai! Meteorologii anunță temperaturi record, de 30 de grade, dar avertizează că se vor urma ploi ș... Gata! De azi mii de români vor beneficia de această GRATUITATE! 27 aprilie, ziua în care legea intră în vigoare!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x