Antena Căutare

Jucariile din targ, pericole la cutie pentru copii

De sarbatori, comerciantii scot la vanzare. pericole la cutie. Vorbim despre jucarii ieftine, neautorizate si foarte periculoase pentru copii. In timp ce pe unii parinti, pretul ii tenteaza, sunt vanzatori care recunosc sincer: n-ar cumpara asa ceva pentru cei mici. Si totusi, verificarile facute de autoritati nu sperie pe nimeni, iar jucariile mortale se vand la orice colt de strada

Oricat de ciudat ar parea, e o scena reala: chiar si vanzatorii admit ca pentru copiii lor n-ar cumpara produsele pe care le au pe tejghea. E suficienta o vizita scurta intr-un complex comercial de la periferia Capitalei sa te convingi ca cele mai multe jucarii nu trec testul de siguranta. Fier de calcat cu bilute de cauciuc in loc de praf, furculite demontabile, papusi cu parul lipit doar de forma sau pantofiori, toate numai bune de inghitit sau de aspirat.

Fenomenul care ia amploare de Sarbatori a ajuns si la urechea celor de la protectia consumatorului. Si nu acum, ci cu ani in urma. Chiar si asa, jucariile periculoase raman pe tarabe, iar parintii uita ca pretul mic poate ascunde un dusman de temut.

Singurele jucarii sigure sunt cele din magazinele autorizate. Pretul ii face pe parinti sa treaca siguranta si calitatea pe locul doi, chiar daca este vorba despre bebelusi.

Statisticile americane arata ca cele mai multe cazuri de sufocare se inregistreaza la copiii mai mici de 4 ani, iar cele mai multe dintre accidentele de acest fel au loc din cauza jucariilor.

Mai multe femei si-au impartit pumni si picioare in mijlocul Clujului. Trecatorii, simpli cameramani... Studenta eminenta din Focsani, condusa pe ultimul drum...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x