Antena Căutare

Judecatoarea Maria David ramane in arest

Judecatoarea Maria David de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) ramane in spatele gratiilor, dupa ce judecatorii instantei supreme i-au respins contestatia fata de masura preventiva, anunta Mediafax.

Procurorii DNA au cerut arestarea judecatoarei Maria David de la Inalta Curte, pentru doua fapte de trafic de influenta, motivand ca prin aceasta se dovedeste cetatenilor ca sistemul judiciar isi elimina elementele ce perturba ordinea de drept, astfel recredibilizandu-l.


Maria David a fost suspendata din functia de la Sectia Civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie de Consiliul Superior al Magistraturii. Masura a fost luata in urma punerii in miscare a actiunii penale impotriva sa de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie, pentru trafic de influenta.

Judecatoarea Maria David a fost arestata preventiv pentru 29 de zile, instanta suprema admitand, miercuri, cererea procurorilor anticoruptie in dosarul in care aceasta este acuzata de trafic de influenta.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie - decembrie 2009, judecatoarea Maria David a pretins si primit de la un denuntator, in trei transe, prin intermediar, suma de 200.000 euro. In schimbul banilor, Maria David a promis ca va interveni pe langa magistratii investiti cu solutionarea unui dosar al Curtii de Apel Ploiesti, astfel incat acestia sa admita o contestatie in anulare, sa desfiinteze hotararea initiala de condamnare a denuntatorului si sa pronunte o hotarare de achitare a acestuia. Initial, denuntatorul fusese condamnat la pedeapsa de trei ani inchisoare cu executare pentru savarsirea unor infractiuni de evaziune fiscala.

La data de 10 decembrie 2009, Curtea de Apel Ploiesti a admis in principiu contestatia in anulare formulata in dosarul respectiv si a dispus suspendarea deciziei initiale de condamnare pronuntata de aceeasi instanta, pana la solutionarea pe fond a contestatiei in anulare.

Doua persoane, urmarite penal in cazul exploziei de la Sighetu Marmatiei... Primavara mai are de asteptat. De astazi, vremea se raceste. Vezi prognoza pe trei zile!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x