Antena Căutare

Jurnaliștii români ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Legea a primit 174 de voturi”pentru”, 2 voturi „împotrivă”

Propunerea legislativă a fost adoptată cu 174 de voturi”pentru”, 2 voturi „împotrivă” şi 91 de abţineri şi merge la promulgare, la preşedintele Klaus Iohannis.

Jurnaliștii români ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit. Legea a primit 174 de voturi”pentru”, 2 voturi „împotrivă”
Jurnaliștii românii ar putea fi scutiți de plata impozitului pe venit

Proiectul de lege vizează scutirea jurnaliștilor de plata impozitului pe venit pentru activitățile care se desfăşoară în baza unui contract de muncă sau a unui contract de drepturi de autor, potrivit Libertatea.

Guvernul condus de Viorica Dăncilă dăduse un aviz negativ pe proiectul de lege, motivând, la acel moment, în 2019, că afectează ţinta de deficit bugetar.

Proiectul de lege depus la Camera Deputaţilor care îl are ca iniţiator pe social-democratul Valeriu Steriu, introduce, la capitolul vizând impozitul pe venit, un nou punct, prin care sunt scutite de la plata impozitului pe venit „persoanele fizice, pentru veniturile realizate din salarii şi asimilate salariilor prevăzute la art.76 alin (1) – (3) şi pentru veniturile din drepturile de proprietate intelectuală, ca urmare a desfăşurării activităţii de jurnalism, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi al ministrului Finanţelor”.

Proiectul introduce şi o definiţie a jurnalismului: „cercetarea, investigarea, interpretarea şi comunicarea ştirilor şi informaţiilor publice prin intermediul ziarelor, televiziunii radioului şi a altor mijloace de informare în masă, respectiv controlul funcţionării tehnice a echipamentelor pentru a înregistra şi edita imaginile şi sunetul şi pentru transmiterea pentru emisiunile radio şi de televiziune a imaginilor şi sunetelor, precum şi a altor tipuri de semnale de telecomunicaţii terestre, marine sau aeriene, care se desfăşoară în baza unui contract de muncă şi în a unui contract de drepturi de autor”.

Acoperiş smuls de vânt de pe un service auto şi prăbuşit peste maşini, la Caransebeş... Hunedoara: Bărbat mutilat de o haită de câini, în timpul serviciului, în incinta unei unităţi miniere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x