Antena Căutare

Klaus Iohannis intervine în cazul de la Caracal: ”Îi cer demisia domnului Felix Bănilă, procuror-șef al DIICOT!”

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în cazul de la Caracal și i-a solicitat demisia lui Felix Bănică, procuror-șef al DIICOT, din cauza felului în care a gestionat ancheta în cazul de la Caracal.  De asemenea, șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu. 

Președintele Klaus Iohannis a intervenit în cazul de la Caracal și i-a solicitat demisia lui Felix Bănică, procuror-șef al DIICOT, din cauza felului în care a gestionat ancheta în cazul de la Caracal. De asemenea, șeful statului condamnă modul în care a fost tratată familia Melencu.

Citește și: Caracal: Lovitură șoc pentru mama Luizei Melencu! Analizele ADN, motiv de ceartă în familie?

„Astăzi nu mă refer doar la Guvern, mă refer şi la conducerea DIICOT. Doar că sub conducerea domnului Bănilă acest lucru nu s-a întâmplat, iar anchetă continuă să genereze semne de întrebare majore. Modul ridică suspiciuni, iar o astfel de abordare nu poate duce decât la rezultate proaste. Aşadar, îi cer domnului Felix Bănilă procuror-şef la DIICOT să îşi înainteze imediat demisia din funcţia de procuror şef al DIICOT. E nevoie de o schimbare la acest nivel pentru a recredibiliza această instituţie”, a afirmat Klaus Iohannis, într-o declaraţie de presă susţinută, luni, la Palatul Cotroceni.

Citește și: Familia Luizei Melencu, nevoită să vândă casa pentru a plăti amenda de la DIICOT. Bunicul fetei: "O să vindem ce e aici, e singura soluție"

Această reacție vine la scurt timp după ce la domiciliul familiei Melencu au fost trimiși i jandarmii pentru a pune în executare mandatul DIICOT de aducere a mamei Luizei pentru prelevarea probelor biologice. Aceasta a leşinat în timp ce se certa cu jandarmii şi a fost nevoie de intervenţia unei ambulanţe.

Ulterior, Felix Bănilă a declarat că jandarmii prezenţi la casa familiei Melencu au încercat să poarte un dialog civilizat pentru a pune în aplicare mandatul de aducere, potrivit Mediafax.

Vești bune pentru români! Angajații vor avea 15 zile libere, în 2020! Doar patru vor pica în weekend ... Elevă în clasa a șaptea, umilită de primarul comunei! Profesoara fetei, revoltată: ”Vă dați seama că e în sufletul ei? T...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x