Live acum
Prime Time 20:25Chefi la cutite

La mare, bucătarii încă mai gătesc preparate din peşte. Vremea caldă ține chefalul la mal

La mare, bucătarii încă mai gătesc preparate din peşte, deși n-ar mai trebui sa avem pește proaspăt în această perioadă. Exemplul cel mai bun Chefalul. Care de regulă se retrăgea mai devreme în apele adânci. Acum în schimb, temperaturile neobişnuit de mari aduc peştii la mal mai mult ca niciodată. Chiar şi pescarii sunt uimiţi, nu-şi mai aminesc de când n-au mai prins chefal în luna lui Brumar.

Trăim una dintre cele mai călduroase luni de noiembrie din istorie. Deşi ar fi trebuit să ierneze deja, chefalul, un peşte iubitor de ape calde, se prinde ca în plină vară. Doar o privire în calendar le aminteşte pescarilor că sezonul acestei specii s-a încheiat încă de acum două luni.

Și nu doar chefalul poate fi pescuit în apropiere de mal. Mai multe specii de peşti şi-au întârziat retragerea în ape mai calde. Un motiv în plus pentru ca pescarii să îşi frece mâinile de bucurie.

În câteva zile, întrăm în postul Crăciunului, plin de dezlegări la peşte. Iar chefalul este o alegere inspirată, spun bucătarii. Are o carne dulce, numai bună perpelită cu un strop de sare pe plita încinsă.

În cherhanale, o astfel de farfurie costă între 20 şi 30 de lei. În pieţe, un kilogram de chefal se vinde cu 18 lei.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro