Antena Căutare

La mare, bucătarii încă mai gătesc preparate din peşte. Vremea caldă ține chefalul la mal

La mare, bucătarii încă mai gătesc preparate din peşte, deși n-ar mai trebui sa avem pește proaspăt în această perioadă. Exemplul cel mai bun Chefalul. Care de regulă se retrăgea mai devreme în apele adânci. Acum în schimb, temperaturile neobişnuit de mari aduc peştii la mal mai mult ca niciodată. Chiar şi pescarii sunt uimiţi, nu-şi mai aminesc de când n-au mai prins chefal în luna lui Brumar.

Trăim una dintre cele mai călduroase luni de noiembrie din istorie. Deşi ar fi trebuit să ierneze deja, chefalul, un peşte iubitor de ape calde, se prinde ca în plină vară. Doar o privire în calendar le aminteşte pescarilor că sezonul acestei specii s-a încheiat încă de acum două luni.

Și nu doar chefalul poate fi pescuit în apropiere de mal. Mai multe specii de peşti şi-au întârziat retragerea în ape mai calde. Un motiv în plus pentru ca pescarii să îşi frece mâinile de bucurie.

În câteva zile, întrăm în postul Crăciunului, plin de dezlegări la peşte. Iar chefalul este o alegere inspirată, spun bucătarii. Are o carne dulce, numai bună perpelită cu un strop de sare pe plita încinsă.

În cherhanale, o astfel de farfurie costă între 20 şi 30 de lei. În pieţe, un kilogram de chefal se vinde cu 18 lei.

Murdari, cu haine rupte, slabi și plini de urme de lovituri. Doi copii din Vaslui au fugit de acasă, de părinții care îi... Fugea, nu ataca pe nimeni! Momentul în care românul a fost împușcat în cap de polițiștii din Indonezia a fost filmat - V...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x