Antena Căutare

La mulți ani, Ciprian! Mesaje și felicitări pentru cei care își serbează onomastica pe 2 octombrie 2024

În fiecare an pe data de 2 octombrie este sărbătorit Sfântul Ciprian. Sute de mii de români poartă acest nume.

Galerie
Iată ce felicitări și mesaje poți transmite persoanelor care își serbează astăzi onomastica. | Shutterstock

Sfântul Ciprian este sărbătorit în fiecare an pe data de 2 octombrie, în aceeași zi cu Sfânta Mucenița Iustina.

În această zi, cei care poartă numele de Ciprian și Cipriana își serbează ziua onomastică. Iată ce mesaje de felicitare le poți transmite celor dragi care poartă numele Sfântului Mucenic Ciprian.

Mesaje și felicitări de Sfântul Mucenic Ciprian 2024

  • “Dragul meu Ciprian, în această zi a numelui tău, îți doresc numai bucurii și momente frumoase. La mulți ani!”
  • “În această zi frumoasă toată lumea să-ți zâmbească, cei dragi să te iubească, cei răi să te ocolească. Tot ce-ți dorești, tot ce-ți lipsește, un mesaj de La Mulți Ani de la cel ce te iubește! Sper că această zi să fie începutul celui mai măreț și minunat an din viața ta.”
Articolul continuă după reclamă

Citește și: Mesaje de Sf. Maria Mică 2024. Urări și felicitări creștine pentru sărbătoriți

  • “Cu ocazia sărbătorii zilei tale de nume, îţi doresc multă sănătate şi fericire. Să ai parte numai de zile senine şi însorite! La mulţi ani!”“Cu ocazia zilei tale de nume, îți urez să ai parte de o viață plină de iubire, sănătate și fericire. La mulți ani, Ciprian!”
  • “Fericire, sănătate, dragoste și tot ce poate fi mai bun pe lume să îți fie dat, Ciprian! La mulți ani de Sfântul Ciprian!”
  • “Îți doresc să ai parte de o zi specială, plină de momente memorabile. Fie ca drumul vieții să îți fie presărat cu bucurii și împliniri”
  • “Mesajele cu La Mulți Ani sunt greu de făcut, îți doresc tot ce-ți dorești și încă de-o mie de ori pe atât! Îți doresc să nu-ți lipsească nimic din ceea ce te face fericit, te îmbrățișez cu toată dragostea. Zile senine și fericire alături de cei dragi, sănătate și cât mai multe visuri împlinite! La mulți Ani!”
  • “Ciprian, pe tine te-am ales să-ți spun azi, din suflet: la mulți ani! Să ai parte de tot ce este mai frumos și mai bun, și să te bucuri de toate realizările. Fericire și sănătate!”
  • “Ciprian, în această zi minunată, îți doresc ca viața să îți ofere toate frumusețile și bucuriile ei. Să ți se împlinească toate visurile! La mulți ani!”
  • “Fie ca din această zi sfântă, în drumul lin al vieții tale să răsară mereu câte-o rază de soare care să îți aducă fericire și bucurie. Îți doresc multă sănătate, să ai sufletul curat și toate dorințele să se împlinească. La mulți ani!”

Citește și: Mesaje pentru sărbătoriții de Sfântul Ilie! Cele mai originale urări și felicitări pentru cei care își serbează ziua de nume azi

  • “La mulți ani și Sfântul Ciprian să te călăuzească mereu! Fie ca sfântul care te protejează să-ți aducă noroc, fericire și împliniri. Să ai o zi minunată!”
  • “Fie ca această zi să-ți deschidă poarta unui viitor plin de succese şi realizări. Sfântul Ciprian al cărui nume îl porţi să te ocrotească şi să te călăuzească mereu. La mulţi ani și să petreci o zi minunată!”

Semnificația numelui Ciprian

Semnificația numelui Ciprian este una specială. Numele românesc Ciprian vine de la Cyprianus, nume folosit ca nume de familie în Roma antică.

Numele este, de fapt, derivate de la numele insulei Cipru, primind sufixul “-an”, lucru ce semnifică “din Cipru”. Sfântul Mucenic Ciprian a fost episcop al Cartaginei și a devenit martir pe vremea împăratului Valerian.

Numele de Ciprian este cel mai des întâlnit la popoarele latine, În spaniolă, itaiană și portugheză există varianta de “Cipriano” pentru numele Ciprian.

Spaniolii mai folosesc ca derivat și “Cebrian” și “Cibran”.

Cine a fost Sfântul Mucenic Ciprian

Sfântul Mucenic Ciprian s-a născut în timpul domniei lui Deciu (249-251) și a locuit în Antiohia, în Siria Antică. El a fost practicant al vrăjitoriei înainte de a se converti la creștinism. El și-a găsit credința în Hristos printr-un miracol și a fost hirotonit ca diacon, apoi ca preot, iar apoi a devenit Episcop în cetatea Antohiei, potrivit Creștinortodox.ro.

Citește și: Mesaje și felicitări de Sfânta Ana 2024. Urări creștine pentru sărbătoriți acestei zile

Crește valoarea tichetului de creșă. Câți bani vor primi părinții de la 1 octombrie 2024... O femeie din Brăila a vrut să-și schimbe o piesă la mașină, dar când a ridicat capota a văzut ceva neașteptat și a sunat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 30 septembrie 2024. Samia și Alexandra au câștigat suma de 3.500 de lei Luni, 30.09.2024, 19:00
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x