Antena Căutare

Mesaje și felicitări de Sfânta Ana 2024. Urări creștine pentru sărbătoriți acestei zile

Rămâi pe a1.ro pentru a vedea cele mai frumoase și emoționante mesaje de Sfânta Ana 2024. Pe data de 9 septembrie, mulți români își sărbătoresc ziua onomastică. Iată câteva urări și felicitări pe care să le trimiți celor dragi.

Galerie
Iată ce mesaje și felicitări poți trimite celor dragi care își serbează astăzi onomastica de Sfânta Ana! | Shutterstock

Astăzi, 9 septembrie 2024, creștinii ortodocși sărbătoresc astăzi praznicul Sfinților Părinți Ioachim și Ana. Această sărbătoare este foarte importantă pentru credincioși, mai ales pentru cei care poartă numele de Ana și derivate precum Aneta şi Anca (Ancuţa), sau compuse, ca Mariana, Ana-Maria, Anabela, Anişoara, Anica, Anita, Anuţa, Ani sau Anita.

Care este originea numelui Ana, unul dintre cele mai vechi nume românești

Ana este unul dintre numele cele mai larg răspândite în întreaga lume. După cum Ioachim n-are corespondent feminin, nici Ana n-are corespondent masculin.

Originea numelui este evreiască (Hannah), acesta fiind rudă cu masculinul Anania (Hananyah) şi având semnificaţia „a binevoi”, „a avea milă”, „ascultarea rugăciunii”, „îndurarea lui Dumnezeu”.

Articolul continuă după reclamă

Citește și: Tradiții și obiceiuri de praznicul Sfinților și Drepților Părinți Ioachim și Ana. Ce nu ai voie să faci pe 9 septembrie

Mesaje și urări pentru sărbătoritele zilei de Sfânta Ana

1.Ca o lumină caldă ai apărut în calea mea, ai intrat în viața mea și mi-ai arătat cum să fiu un om mai bun, mai blând și mai înțelegător. Multumesc că ai grijă de mine! La mulți ani, draga mea Ana!

2.Sper că această zi să fie începutul celui mai măreț și minunat an din viața ta. La mulți ani de ziua onomastică.

3.Mesajele cu La Mulți Ani sunt greu de făcut, îți doresc tot ce-ți dorești și încă de-o mie de ori pe atât! La mulţi ani!

4.La mulți ani pentru iubita mea Ana, care mă face să mă simt extraordinar în fiecare zi!

5.Multă dragoste, îmbrățișări strânse și sărutări apăsate pentru tine, iubita mea, Ana!

6.Zile senine și fericire alături de cei dragi, sănătate și cât mai multe visuri împlinite!

7.Dragă Ana, îngerii să-ți călăuzească pașii și să-ți lumineze drumul în viața! La mulți ani!

8.Toate cele bune de ziua ta onomastică! La mulți ani, Ana!

9.Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață! La mulți ani cu sănătate!

10.Cu ocazia zilei tale de nume îți doresc o oră de liniște, o zi senină, o săptămână de bucurii, o lună de împliniri, un an de prosperitate, un veac de sănătate, fericire și iubire. La mulți ani!

11.Azi, de ziua numelui, îți urez și eu să fii iubită și să ai parte de tot ce îți dorești. La mulți ani!

12.Cineva acolo sus te iubește, iar cineva aici jos ține tare mult la tine. La mulți ani!

13.Dragă mamă, astăzi, de ziua onomastică, vreau să îți mulțumesc pentru dragostea ta necondiționată, pentru răbdarea nemărginită, căldura uimitoare și sprijinul infinit pe care mi le oferi în fiecare zi. Ești îngerul meu păzitor!

14.Să îți fie viața frumoasă și dacă vei trece prin clipe grele să nu uiți că eu ți-am aranjat și îți păstrez mereu un colț de paradis, aici pe pământ. La Mulți Ani, draga mea Ana!

Citește și: Cine au fost Sf. Ioachim și Ana, sărbătoriți pe 9 septembrie. De ce sunt numiți Sfinții Părinți în cărțilre bisericești

15.Sunt fericită, sunt împlinită, iubesc și sunt iubită. La mulți ani, Ana mea frumoasă!
La mulți ani! Sper ca ziua ta onomastică să fie la fel de frumoasă și specială ca tine.

16.Ești cea mai puternică femeie pe care am cunoscut-o vreodată. Singura mea dorință este să îți văd fericirea în ochi în fiecare zi. La mulți ani!

17.De Sfânta Ana, zi sfântă, să se răsfrângă asupra ta toată bunătatea şi dragostea ce izvorăsc dintr-o inimă mare. La mulţi ani!

18.Anişoară, Anişoară, eu la tine vin diseară, să-ţi urez „La mulţi ani” şi o căruţă de bani!

19.Toate cele bune de ziua ta! La mulți ani, Ana! Îngerii să-ți călăuzească pașii și Sfânta Fecioară să-ți lumineze drumul în viață!

20.Toate florile din lume pentru ține Ana! Să ai o zi superbă și să te bucuri de ziua numelui tău la fel cum aceste flori se bucură de lumina soarelui. La mulți ani!

21.Întocmai ca Sfânta Ana, al cărei nume îl porți, învață să ierți, să fii mai bună, mai înţeleaptă, să mă ierți când greșesc și să mă înveți să fiu, la rândul meu, un om mai bun.

22.Cu ocazia sărbătoririi numelui, primiţi un călduros “La mulţi ani”, multă sănătate, multe realizări şi tot ce vă doriţi lângă cei dragi. La mulţi ani!

23.Să ai parte numai de împliniri, iar viaţa să îţi fie o eternă sărbătoare! La mulţi ani!

Citește și: Mesaje de Sf. Maria Mică 2024. Urări și felicitări creștine pentru sărbătoriți

Rezultate Loto azi, 8 septembrie 2024. Numerele câștigătoare duminică la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc ... Rezultate Loto 8 septembrie 2024. Report de peste 2,29 milioane de euro la Joker, la extragerile de joi, 12 septembrie 2...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x