Antena Căutare

La mulți ani! Pe 25 ianuarie, românii dau de băut, de ziua onomastică

La mulți ani. Pe 25 ianuarie, mulți români își sărbătoresc ziua onomastică.

La mulți ani. Pe 25 ianuarie, mulți români își sărbătoresc ziua onomastică. Toți cei ce poartă numele ”Grigore” sunt buni de cinste.

La mulți ani. În calendarul ortodox, Sfântul Grigorie sau, așa cum îl numește Biserica, Grigorie ”Teologul”, este prăznuit pe 25 ianuarie. Grigorie "Cuvântătorul de Dumnezeu", a fost un mare sfânt părinte și învățător al Bisericii. Biserica Ortodoxă îl prăznuiește de două ori pe an: singur, la 25 ianuarie și împreună cu Sfinții Vasile cel Mare și Ioan Gură de Aur, la 30 ianuarie.

Semnificația numelui ”Grigore”

Nume care provine de la forma latină "Gregorius", aceasta la randu-i provenind din elena veche, de la numele "Γρηγοριος" (Gregorios), derivat de la elementul "γρηγορος" (gregoros) care înseamna "vigilent, atent".

În etimologia folclorică, numele a devenit asociat cu elementul latin "grex" care înseamnă "turma". Aceasta asociere cu un un cioban care își conduce turma a contribuit la popularitatea numelui printre calugări și suverani pontifi.

Cum sunt bărbații care poartă numele ”Grigore”

Purtatorii numelui de "Grigore" au o natură idealista si sensibila, cu o dorință pentru cultură și pentru lucruri rafinate în viață. Lucreaza cel mai bine în medii relaxate la sarcini ce implică scris, matematică sau aptitudini analitice care necesită concentrare. La exterior par foarte calmi, dar uneori suferă, în interior, adevărate caderi nervoase. Lipsa de pozitivitate și încredere reprezintă o problemă în luarea unor decizii in afaceri. Isi doresc tot ce este mai bun, dar le lipseste încrederea și agresivitatea pentru a-si materializa dorințele.

Momente de panică în Capitală! Un bărbat a ajuns pe șinele tramvaiului 21 din zona Obor!... Meteorologii au făcut anunţul. Ce se întâmplă cu vremea în zilele care urmează. PROGNOZA METEO pentru weekend...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x