Antena Căutare

La Navodari, preotii nu mai tin slujbe in capele private din cauza banilor

Cand e vorba de bani, unii preoti ar muta. mortii din loc. In Navodari fetele bisericesti au ordin sa nu tina slujba pentru mortii care sunt depusi in capele private. Doar pentru cei din capela bisercii sau de acasa. Evident, la mijloc e vorba de bani. O noapte la biserica se plateste cu 50 de lei. Iar daca tot ajungi in curtea bisericii, poti sa cumperi sicriu si toate cele necesare unei inmormantari chiar de acolo.

Biserica Sf. Cuvioasa Paraschieva din Navodari. Pe usa este lipit un anunt care ii instiinteaza pe enoriasi ca mortii privegheati la casele mortuare private vor ramane fara slujba religioasa. Administratorul bisericii, doamna Geta, ne confirma ca decizia a intrat in vigoare de la 1 ianuarie.

Cand au vazut dispozitia data de protoierie, enoriasii si-au facut cruce cu doua maini. Cu alte cuvinte, decedatul poate fi depus doar acasa sau in capela bisericii.

Noua dispozitie s-a aplicat in toate cele 3 parohii din Navodari. Initiatorul este protoiereul regional. De la 1 ianuarie nu vor mai fi facute inmormantari decat din casele credinciosilor care vor pleca si din capelele sfintite. Aceasta hotarare a fost aprobata verbal si de permanenta consiliului eparhial si se bazeaza pe invatatura BOR si pe regulamentul BOR.

Un business care ucide firmele private. Mai ca e clar sunt bani la mijloc. In bugetul bisericii, fiecare mort care sta in capela inseamna bani.

Privatii arata cu degetul spre preoti si spun ca biserica vrea sa acapareze toate randuielile funerare. Dovada si marinimia de care a dat dovada administratorul bisericii Sfanta Paraschieva cand ne-a prezentat din proprie initiativa serviciile avantajoase pe care parohia le pune la dispozitie.

Protoieria Navodari e singura din tara care a dat aceasta dispozitie.

Distractia continua la munte. Gata vacanta, sa inceapa vacanta! ... Care a fost ultima dorinta a lui Sergiu Nicolaescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x