Antena Căutare

Vești bune pentru români! Consumul de alcool în spații publice, lege nouă! Care sunt regulile

Decizie oficială! A fost promulgată legea cu privire la consumul de alcool în locuri publice! Unde pot românii să consume băuturi alcoolice, atunci când nu se află acasă sau în diferite localuri?

Vești bune pentru români! Consumul de alcool în spații publice, lege nouă! Care sunt regulile Galerie
Reguli noi privind consumul de alcool în locurile publice

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea care prevede posibilitatea consumului de băuturi alcoolice în locuri publice, doar că există și o condiție.

Actul normativ modifică articolul 2 Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Astfel, conform noii legi, românii pot consuma băuturi alcoolice în cazul unor evenimente organizate în scop de recreere sau manifestări cultural-artistice.

Vești bune pentru români! Consumul de alcool în spații publice, lege nouă! Care sunt regulile

Reguli noi privind consumul de alcool în locurile publice

Consumul de alcool în locurile publice, reguli noi

Conform legii, "constituie contravenţie săvârşirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: servirea şi consumul băuturilor alcoolice în localuri publice şi în afara acestora pe timpul desfăşurării adunărilor publice, grevelor, manifestărilor sportive", informează cei de la Agerpres.

Românii pot consuma băuturi alcoolice în spațiul public dacă este vorba despre spații în care sunt organizate evenimente pentru celebrarea Revelionului, zilelor unităţilor administrativ-teritoriale, ale categoriilor socio-profesionale sau pentru promovarea unor produse alimentare sau nealimentare, dar și în perimetre special amenajate şi delimitate unde se desfăşoară manifestări cultural-artistice cu acces controlat.

Microbuz cu şapte copii, implicat într-un accident! Toţi au fost transportaţi la spital... Elena și Geanina au dispărut fără urmă! Fetele, verișoare, voiau să se întâlnească cu un bărbat cunoscut pe internet...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x