Antena Căutare

Lege pensii 2019: "Când mă pot pensiona!" Cum poți afla online data pensionării

Noua lege a pensiilor aduce schimbări în ceea ce privește vârsta de pensionare, iar Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) pune la dispoziție, online, o modalitate simplă prin care fiecare român își poate afla datala care se pot pensiona anticipat, anticipat parțial sau pentru limită de vârstă.

Noua lege a pensiilor aduce schimbări în ceea ce privește vârsta de pensionare, iar Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) pune la dispoziție, online, o modalitate simplă prin care fiecare român își poate afla datala care se pot pensiona anticipat, anticipat parțial sau pentru limită de vârstă.

Aplicația este gratuită și poate fi accesată pe site-ul CNPP, iar mesajul afișat este: "Când mă pot pensiona". Pentru a afla data pensionării trebuie introduse data nașterii și sexul. Poți găsi formula de calcul AICI!

În proiectul de lege care vizează sistemul public de pensii, vârstele standard de pensionare vor fi tot de 63 de ani pentru femei şi 65 de ani pentru bărbaţi, aşa cum prevede actuala legislaţie. Excepție vor face reprezentantele de sex feminin născute din ianuarie 1971, care se vor putea pensiona la 65 de ani. Egalitate între bărbați și femei, susțin autoritățile în noua lege a pensiilor.

Stagiul de cotizare va fi de minimum 15 ani, în timp ce stagiul complet va fi de 35 de ani (valabil atât pentru bărbaţi, cât şi pentru femei).

Imagini ȘOCANTE! Tineri drogați în Timișoara abia se țin pe picioare! Ce au consumat înainte... VIDEO. Imaginile sunt spectaculoase! Aproape doi metri, cel mai mare strat de zăpadă din România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x