Antena Căutare

Armata preia conducerea Direcției de Sănătate Publică București. Schimbări de ultimă oră, anunțate de ministrul Sănătății

DSP, instituția cheie în gestionarea crizei COVID-19, va avea conducere militară. Decizia, anunțată chiar de ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Armata preia conducerea Direcției de Sănătate Publică București. Schimbări de ultimă oră, anunțate de ministrul Sănătății
Armata preia conducerea Direcției de Sănătate Publică București. Schimbări de ultimă oră, anunțate de ministrul Sănătății | Hepta

Potrivit anunțului făcut, vineri, de Ministerul Sănătății, secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea, cel care a fost coordonatorul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, va prelua coordonarea Direcției de Sănătate Publică a municipiului Bucureşti.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, l-a desemnat pe secretarul de stat colonel medic Ionel Paul Oprea să preia, în cadrul atribuţiilor ce le deţine la nivelul Ministerului Sănătății, coordonarea activităţii Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti până la remedierea deficienţelor constatate la nivelul acestei instituţii.

Conducere militară la Direcția de Sănătate Publică București

Ministrul Sănătăţii a solicitat secretarului de stat şi continuarea evaluării activităţii acestei instituţii demarată de echipa condusă de directorul general Bogdan Nica, precizează un comunicat al Ministerului Sănătăţii.

În plus, Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti i-au fost alocată suma de 50,9 milioane de lei, pentru decontarea testelor RT-PCR realizate în centrele acreditate din Capitală. Pentru realizarea plăţilor este necesar ca reprezentanţii DSPMB să solicite deschiderea liniei de finanţare.

„O primă solicitare de acest fel a fost înregistrată de MS la începutul acestei săptămâni pentru suma de 1,7 milioane de lei. Pentru această sumă au fost depuse documente justificative. Ieri, 6 august 2020, a mai fost depusă o nouă solicitare pentru suma de peste 8,1 milioane de lei pentru care se aşteaptă documentele justificative”, menţionează sursa citată.

„Dorim o creştere a numărului de puncte de testare”

„Am introdus decontarea testelor RT-PCR în programul naţional în luna martie a acestui an. Am pornit de la un centru în care se prelucrau probele şi, după o muncă susţinută de aproape 5 luni, am ajuns la peste 130 de centre de testare evaluate şi incluse în program.

Dorim o creştere a numărului de puncte de testare şi o intensificare a activităţilor. Există un buget de aproximativ 200 milioane de lei pentru decontarea testelor RT -PCR care va fi suplimentat dacă este necesar”, a declarat ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, conform sursei citate.

Ionel Oprea a fost coordonatorul militar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava.

Dublu record negativ! Cel mai mare număr de noi cazuri de coronavirus și cel mai mare număr de decese, în România! 1.378... Avarie, în București și Ilfov! Mai multe cartiere din Capitală au rămas fără energie electrică și apă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x