Antena Căutare

A apărut un noul simptom al coronavirusului?! Medicii, semnal de alarmă: ”Cere ajutor imediat dacă ai aceste leziuni pe picioare!” 

Noul coronavirus se răspândește cu repeziciune și continuă să le dea bătăi de cap medicilor din toate colțurile lumii. Deși doctorii reușesc să trateze tot mai multe persoane care prezintă această infecție, noul coronavirus rămâne o necnoscută pentru experți. 

A apărut un noul simptom al coronavirusului?! Medicii, semnal de alarmă: ”Cere ajutor imediat dacă ai aceste leziuni pe picioare!” 
A apărut un noul simptom al coronavirusului?! Medicii, semnal de alarmă: ”Cere ajutor imediat dacă ai aceste leziuni pe picioare!”

De curând, însă, medici din mai multe țări, între care Spania, Italia și Franța, care tratează pacienți cu noul coronavirus, au observat că unii dintre pacienți prezintă niște leziuni pe degetele picioarelor, care ar indica prezența coronavirusului.

Potrivit unui studiu realizat în Spania, mai mulți copii și adolescenți infectați cu noul coronavirus au prezentat, printre simptomele obișnuite, cunoscute până acum, și leziuni pe degetele de picioare. Ba mai mult, experții au stabilit că leziunile pot fi prezente și în cazul persoanelor asimptomatice, adică în cazul celor care nu sunt infectate cu noul coronavirus, dar nu prezintă simptome.

Cum alegem masca de protectie respiratorie impotriva virusilor: ffp3, ffp2, reutilizabila

Deși leziunile se tratează de la sine, cauza lor este însă necunoscută. Ba mai mult, în cazul în care s-ar stabili o legătură între prezența lor și noul virus, noile cazuri de coronavirus ar putea fi detectate cu ușurință.

„Leziunile sunt de culoare violet, similare celor cauzate de varicelă, pojar sau degerare, apar pe degetele de la picioare și, de obicei, se vindecă de la sine fără a lăsa vreun semn.”, se arată într-un comunicat transmis de Consiliul General al Centrelor de Podologie din Spania.

Teoriile privind motivul apariției acestor leziuni sunt încă limitate că număr, iar cercetătorii vor avea nevoie de dovezi suplimentare și de mai multe cazuri pentru a confirmă legătură dintre simptomul bizar și COVID-19, se mai arată în declarația oficială făcută publică de instituția spaniolă.

Raed Arafat, posibil bilanț negru în pandemia de coronavirus, după Paște: "O catastrofă ar putea să aibă loc peste 7-14 zile"

România a depășit 10.000 de persoane infectate cu noul coronavirus

Până astăzi, 23 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.096 de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, anunță Grupul de Comunicare Strategică. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.478 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până acum, 527 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 386 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 236 de pacienți.

Moarte învăluită în mister. Decesul tinerei de 30 de ani, care era infectată cu noul coronavirus, a fost anunțat după cinci zile

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.226 de persoane. Alte 28.131 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 113.336 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 375 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.701 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Când vor putea fi organizate nunți cu sute de persoane. Ministrul Vela, noi precizări: ”Nu putem vorbi de o relaxare tot... Cât vor costa măștile chirurgicale produse în România. Ministrul Economiei, anunț de ultimă oră: ”Prețul va fi relativ m...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x