Antena Căutare

Liderii sindicali acuza ANI de incercarea de a opri protestele

Sindicalistii considera ca demersul ANI de a le verifica averile este o actiune impotriva miscarii sindicale, mai ales acum, cand se pregatesc de actiuni de protest impotriva luptei Executivului pentru eliminarea contractelor colective de munca la nivel national, prin modificarile Codului Muncii.

Sindicatele au inceput deja sa stranga semnaturi in toata tara pentru actiuni de protest, bugetarii fiind nemultumiti si de cresterea salariala cu mai putin de 15%, asa cum promisese Executivul, de disponibilizarile anuntate la Caile Ferate, de aplicarea Legii educatiei, care bulverseaza anul scolar prin schimbarea regulilor in timpul anului scolar si universitar, de inchiderea spitalelor si distrugerea sistemului sanitar.

Liderii verificati la avere de Agentia Nationala de Integritate (ANI) sunt Bogdan Iuliu Hossu, presedinte CNS "Cartel Alfa", Vasile Marica, presedinte Sed Lex, Dumitru Costin, presedinte BNS, Liviu Luca, prim-vicepresedinte CNSLR Fratia, Anton Hadar, presedinte al Federatiei Alma Mater, Vasile Lincu, presedinte al Sindicatului Politistilor si Vamesilor Pro Lex, Marius Gruia, presedinte al Federatiei Sindicatelor Politistilor si Personalului Contractual, Marius Nistor, presedinte executiv al Federatiei Spiru Haret, Gheorghe Isvoranu, presedinte al Federatiei Spiru Haret, Ion Albu, presedinte executiv al Confederatie Meridian, Ion Popescu, presedinte al Confederatiei Meridian, Marius Petcu, presedinte al CNSLR Fratia si Iacob Baciu presedinte al CSDR.

Toti cei vizati au spus ca nu au nimic impotriva verificarilor averilor dobandite si ca stiau de aceste dosare inca de anul trecut, de cand au depus declaratiile de avere. Pe de alta parte, statutul de institutii de drept privat pe care-l au organizatiile sindicale nu le include pe lista celor supuse reglementarilor ANI.

Bogdan Hossu spune ca va raspunde tuturor intrebarilor atunci cand va fi chemat la ANI, neavand nimic de ascuns. "Actiunea este una de intimidare la adresa liderilor sindicali inaintea declansarii actiunilor de protest. Nu imi este frica de ANI, pentru ca este o institutie care functioneaza pentru a crea o imagine de culpabilitate", a spus Hossu, adaugand ca aceste incercari de intimidare nu-i vor opri pe liderii sindicali din a-si continua pregatirile pentru actiunile de protest. Liderul Cartel Alfa spune ca se astepta chiar la interventia DNA-ului si la eventuale arestari.

Si Marius Nistor, presedinte al federatiei "Spiru Haret", considera ca actiunea ANI este indreptata impotriva liderilor sindicali. "ANI trebuia sa faca acest lucru impotriva tuturor liderilor de sindicat. Cineva dirijeaza aceste atacuri impotriva noastra. Nu am nimic impotriva sa fim controlati, dar nu inteleg criteriile", spune Marius Nistor, adaugand ca se incearca o asociere intre liderii sindicali si coruptia descoperita in vami.

"Sunt de acord cu orice cercetare facuta de ANI, dar momentul anuntarii existentei acestor dosare vechi de aproape un an nu este intamplator, fiind implicati liderii structurilor sindicale importante pentru organizarea actiunilor din perioada urmatoare", a spus si Ioan Popescu, presedintele Confederatiei Meridian.

Tot articolul, in Jurnalul National

Interviu cu SOV: "Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei raman proprietari"... Studiu: Cazurile de tumoare cerebrala s-au inmultit de 5 ori in ultimii 10 ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x