Antena Căutare

Interviu cu SOV: "Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei raman proprietari"

Sorin Ovidiu Vintu a raspuns pentru Jurnalul National la mai multe intrebari pe teme delicate, precum impoteticul razboi de la Realitatea TV cu Sebastian Ghita si dosarul in care este judecat pentru favorizarea infractorului.

Jurnalul National: Domnule Vintu, s-a lansat ideea ca exista un razboi intre dumneavoastra si dl. Ghita.
Sorin Ovidiu Vintu: Total fals, total fals.

Dar cine credeti ca ar fi putut sa lanseze o astfel de afirmatie?
Nu stiu, e o piata atat de plina de zvonistica, habar n-am. Domnul Sebastian Ghita este manager angajat de mine la Grupul Realitatea-Catavencu, avem un contract, domnia sa isi onoreaza partea sa din contract, n-am nici un motiv de suparare. E o aiureala. E adevarat ca este un contract de management, intre patron si manager, nu este un contract marital. Atata timp cat fiecare isi face partea de treaba, de ce mama naibii ne-am certa?

Exista si scenariul ca veti fi arestat si in timpul detentiei se va majora capitalul social. E fantezie sau business?
Cum sa se majoreze capitalul social? Asta-i decizia actionarilor. Asta e o aiureala cat casa. Capitalul social poate fi micsorat sau majorat doar de catre proprietari, adica de catre mine, de catre copiii mei mai bine zis. Chiar daca eu sunt arestat, copiii mei raman in drepturile lor de proprietari, presupunand ca dl Basescu si-ar atinge acest obiectiv.

Dvs stiati despre aceasta scoatere de pe post a emisiunii "Ora de Foc", pe care a anuntat-o ieri dl Sebastian Ghita?
Nu, doamna, dar nici nu era treaba mea, nu e treaba mea sa stiu ce miscari face managerul. Are niste parametri de atins, de mentinut, atata timp cat lucrurile se intampla in conformitate cu acest contract de management, n-am nici o treaba, nu ma intereseaza ce face.

Adrian Ursu spunea ca dvs si Sebastian Ghita i-ati propus saptamana trecuta postul de director editorial.
Domnul Adi este director editorial de multa vreme. Da, este o propunere facuta de acum cativa ani, de cand a parasit Cotidianul.

"Am auzit si eu ca a fost iures. Nu sunt mahnit"
Propunere pe care ati "improspatat-o" saptamana trecuta?
Nu, doamna, domnul Adrian Ursu, din cate stiam eu, era numit director editorial de catre Consiliul de Administratie de multa vreme. Sincer sa fiu, nu sunt la curent. Grupul acesta are un Consiliu de Administratie condus de Sorin Freciu. Si director general Sorin Enache. Numiri in functii, avansari ale dumnealor, nu mai stiu... Chiar nu sunt la curent cu organigrama societatii.

Are vreo legatura scoaterea de pe post a emisiunii cu dezvaluirile anterioare despre Alro-Udrea si Blejnat de la ANAF?
Doamna, cu sinceritate maxima va spun, nu cred.

Ce parere aveti despre ziaristii Oana Stancu si Adrian Ursu, din punct de vedere profesional?
Sunt unii dintre cei mai buni ziaristi. Din cate stiu eu domniile lor au ramas acolo, vor lucra la alte formate, nu sunt dati afara de la Realitatea. Ieri am vorbit cu Adrian, nici pomeneala. Sunt pe alte formate, probabil in noua grila pe care au discutat-o dansii acolo.

CITESTE tot interviul in Jurnalul National!

Studiu: 71% dintre romani nu stiu ce drepturi le aduce statutul de cetatean european... Liderii sindicali acuza ANI de incercarea de a opri protestele...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x