Căutare Live

Un primar din judeţul Iaşi cere ca plăţile pentru persoanele cu handicap să fie transferate de la administraţia locală la cea centrală

Benone Moruzi, primarul comunei Aroneanu, judeţul Iaşi, cere viitorului Guvern să decidă preluarea de către administraţia centrală, de la administraţiile locale, a plăţilor pentru persoanele cu handicap, arătând că în cazul în care astfel de cazuri sunt numeroase într-o comunitate, cheltuielile sunt mari şi pot fi înregistrate întârzieri, ” ceea ce nu se cuvine să se întâmple”, iar starea de sănătate a populaţiei „este un atribut naţional, nu local”.

„Numai în acest an, competenţele cu privire la plata salariilor pentru persoanele cu handicap au fost trimise către autorităţile locale. Ştim prea bine cum fluctuează aceste dosare: vin, pleacă, pentru că starea de sănătate a populaţiei nu este o vină a autorităţilor locale, aşa fel încât dacă ai marele ghinion să ai un număr foarte mare de persoane cu handicap în comunitate, va trebui să ai un buget să acoperi cheltuilelile lor. Şi sunt astăzi comunităţi care au întârzieri la plata acestor drepturi ceea ce nu se cuvine să se întâmple cu astfel de persoane. Marea rugăminte ar fi, dacă pe viitor, se găsesc soluţii ca această competenţă să fie reluată la stat, deoarece starea sănătăţii este un atribut naţional, şi nu local. Şi am avea marea rugăminte la noul guvern de a găsi posibilităţi de a prelua aceste cheltuieli. Pot să fie oriunde persoanele cu handicap: în Iaşi, în Arad, în Timişoara, oriunde, dar trebuie statu să asigure această cheltuială” a afirmat sâmbătă, în discursul ţinut la Liga Aleşilor Locali ai PNL, primarul Benone Moruzi. Edilul, ieşean a spus a discutat cu colegi de-ai săi „mai în glumă în serios” că dacă ar reveni în sarcina administraţiei locale întreţinerea deţinuţilor, ar înţelege să întârzie, dar nu este cazul să se ajungă la întârzieri pentru persoane cu handicap. Edilul a precizat că edilii îşi doresc descentralizare, dar vor în acelaşi timp să se asigure şi fonduri pentru dezvoltarea comunităţilor rurale.

Sursa : news.ro

Așa îți golesc escrocii cardurile! "Bucla Libaneză" te lasă fără bani în cont și nu vei ști ce s-a întâmplat!... Dezvăluire bombă despre ancheta Caracal. Un copil de 11 ani, ultima persoană care a văzut-o în viață pe Alexandra Măceșa...
Parteneri
Dușul fierbine în sezonul rece: de ce este contraindicat
O baie relaxantă este tot ce vizezi, după o zi aglomerată? Avem o veste nu tocmai plăcută pentru tine. Dușul fierbinte în sezonul rece ți-ar putea face mai mult rău decât bine, potrivit informațiilor oferite de medici și specialiști.
Catine.ro
Ultimele știri