Antena Căutare

S-a decis! Purtarea măştii în aer liber, obligatorie în zece judeţe. Lista zonelor roșii din țară

Purtarea măştii în aer liber a devenit deja obligatorie în ţară. Este vorba de județele Vâlcea, Buzău, Dâmboviţa şi Argeş. În ultimele două masca este obligatorie în toate spaţiile publice deschise, chiar şi pe stradă. Iar de mâine alte şase judeţe se adaugă pe listă.

Printre acestea, Iaşi, Galaţi, Braşov, dar şi Constanţa, care are până acum aproape o mie de cazuri de infectare.

Citește și: Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România

Guvernul a lăsat autorităților locale responsabilitatea luării acestei decizii. Aşadar, fiecare primărie din ţară ar trebui să întocmească liste cu zonele unde masca este obligatorie în aer liber, iar apoi listele sunt centralizate la nivel judeţean. Cei care nu respectă regulile riscă să fie amendaţi.

10 județe din România în care masca este obligatorie în aer liber

1. Constanta

2. Iași

3. Galati

4. Prahova

5. Vrancea

6. Buzau

7. Arges

8. Valcea

9. Dambovita

10. Brasov

Capitala este în acest moment cel mai mare focar de Covid-19 din România, cu 5.887. Municipiul Bucureşti (164), judeţul Argeş (112) şi judeţul Braşov (71) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Astfel, Capitala are în total 5.887 de înfectări, în timp de Argeș are 3.224, iar Brașov 3.064. Un alt județ care se apropie de 2.000 de cazuri este Galați. Datele privind numărul total de cazuri, pe județe, AICI!

Top 3 județe cu cele mai multe cazuri, primele cu restricții drastice. București, focarul de coronavirus al României... Măsuri stricte: Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x