S-a decis! Purtarea măştii în aer liber, obligatorie în zece judeţe. Lista zonelor roșii din țară

Purtarea măştii în aer liber a devenit deja obligatorie în ţară. Este vorba de județele Vâlcea, Buzău, Dâmboviţa şi Argeş. În ultimele două masca este obligatorie în toate spaţiile publice deschise, chiar şi pe stradă. Iar de mâine alte şase judeţe se adaugă pe listă.

Printre acestea, Iaşi, Galaţi, Braşov, dar şi Constanţa, care are până acum aproape o mie de cazuri de infectare.

Citește și: Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România

Guvernul a lăsat autorităților locale responsabilitatea luării acestei decizii. Aşadar, fiecare primărie din ţară ar trebui să întocmească liste cu zonele unde masca este obligatorie în aer liber, iar apoi listele sunt centralizate la nivel judeţean. Cei care nu respectă regulile riscă să fie amendaţi.

10 județe din România în care masca este obligatorie în aer liber

1. Constanta

2. Iași

3. Galati

4. Prahova

5. Vrancea

6. Buzau

7. Arges

8. Valcea

9. Dambovita

10. Brasov

Capitala este în acest moment cel mai mare focar de Covid-19 din România, cu 5.887. Municipiul Bucureşti (164), judeţul Argeş (112) şi judeţul Braşov (71) sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus faţă de ultima raportare, informează, vineri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Astfel, Capitala are în total 5.887 de înfectări, în timp de Argeș are 3.224, iar Brașov 3.064. Un alt județ care se apropie de 2.000 de cazuri este Galați. Datele privind numărul total de cazuri, pe județe, AICI!

Parteneri
Meghan Markle împlinește 40 de ani. Detalii mai puțin știute despre Ducesa de Sussex
Meghan Markle împlinește frumoasa vârstă de 40 de ani și pare mai fericită ca niciodată. Ducesa de Sussex are alături o familie frumoasă și multă dragoste primită din partea celor apropiați. Oamenii sunt nerăbdători să vadă cum își va serba aceasta aniversarea, mai ales că sursele au speculat faptul că Ducesa ar fi angajat un organizator de petreceri care a colaborat inclusiv cu celebra Oprah Winfrey.
Catine.ro
Ultimele știri