Antena Căutare

Măsuri stricte: Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România

Italia a anunţat vineri extinderea unei reguli de carantină de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România, informează DPA.

Măsuri stricte: Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România
Italia a extins carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc din Bulgaria şi România


Măsura fusese adoptată săptămâna trecută ca parte a măsurilor împotriva extinderii infectărilor cu coronavirus şi ar fi încetat vineri. Ministerul Sănătăţii nu a stabilit o nouă dată de expirare.


De asemenea, potrivit ministrului sănătăţii Roberto Speranza, persoanelor care vin din Algeria nu li se mai permite intrarea în Italia, cu excepţia "unor motive de urgenţă dovedite''.

OMS vrea un "vaccin de succes" pentru a opri pandemia de coronavirus: Două miliarde de doze până la final de 2021


În Italia, noua epidemie de coronavirus a depăşit faza critică, dar creşterea recentă a numărului de cazuri noi a fost parţial legată persoane venite din străinătate.


Joi au fost 386 de cazuri noi, în creştere de la 298 miercuri, aducând numărul total de infecţii la 247.158. S-au înregistrat şi trei noi decese, al căror total a ajuns la 35.132.


Guvernul italian a prelungit joi starea de urgenţă până pe 15 octombrie pentru a gestiona pandemia de COVID-19, după ce a obţinut sprijinul parlamentului, dar fără susţinerea opoziţiei de dreapta. Starea de urgenţă a fost decretată iniţial pe 31 ianuarie, când a început criza sanitară, şi urma să expire vineri.

Italia a prelungit starea de urgență până pe 15 octombrie

Prognoza meteo: Canicula topește România! Capitala și 16 județe, sub cod galben de caniculă și disconfort termic accentuat

Italia a decis prelungirea stării de urgență până pe 15 octombrie. Premierul italian Giuseppe Conte a apreciat că prelungirea stării de urgenţă la nivel naţional, din cauza epidemiei de COVID-19, este inevitabilă.

Starea de urgenţă în Italia ar urma să expire vineri, iar Conte a propus prelungirea până în octombrie, astfel că în Peninsulă autoritățile au aprobat termenul de 15 octombrie.

Stare de urgență în Italia până pe 15 octombrie

Autorităţile italiene folosesc starea de urgenţă pentru a permite acţiuni rapide şi evitarea birocraţiei în caz de calamităţi naturale, cum ar fi cutremurele, sau în caz de crize sanitare. În ultimele luni, premierul s-a prevalat de atribuţiile suplimentare pe care le deţine în acest context pentru a lua decizii importante, cum ar fi interdicţiile de circulaţie, fără a le trece prin parlament.

S-a decis! Purtarea măştii în aer liber, obligatorie în zece judeţe. Lista zonelor roșii din țară... Eleva de aur a României i-a uluit pe profesori! Are doar medii de zece și este olimpică la patru materii: „Predau de 20 ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x